UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2014-12-25 18:55

Az út végén: Liverpool?

Szerencsésnek érzi magát, hiszen az a Liverpool a kedvenc csapata, amely szakmai partnere az MTK-nak. Arról álmodozik, hogy egyszer az angol gárdában játszhat. De előbb szeretne bekerülni a korosztályos válogatottba Pergel Bence, az U17-es góllövőlista éllovasa.

Nagy-Pál Tamás Tarolt idén ősszel a Sándor Károly Akadémia, hiszen egyrészt két korosztályban is az MTK vezeti a bajnokságot, másrészt ezekben a sorozatokban a kék-fehér játékosok állnak a góllövőlista élén is. Forgács Péterrel már megismerkedhettek (ITT). Most következzen az U17-es éllovas, Pergel Bence, aki tizenkétszer volt eredményes az ősz folyamán:
Pergel Bence1
Pergel Bence1
„Még nem volt ilyen jó félszezonom a pályafutásom során. Persze, nem dőlhetek hátra, rengeteget kell még dolgoznom. Örülök, hogy ilyen csapatban játszhatok, mert itt mindenki teszi a dolgát. Keményen dolgozunk az edzéseken, mindenki száz százalékos a tréningeken és a meccseken is. Mindig odatesszük magunkat, szerintem ez a legnagyobb titkunk.” Bencének több kiemelkedő meccse volt idén, elég, ha csak arra gondolunk, hogy mesternégyest ért el az Újpest ellen. „Az eredmény dacára kemény meccs volt, bár azért a szerencse is mellénk pártolt. Mentünk előre becsülettel, úgyhogy nagyon örültünk az eredménynek. De az is nagyon jól esett, amikor a Győr ellen kétgólos hátrányban álltam be a félidőben. Szépítettem, és éreztem: lelket öntöttem a csapatba. Meg is nyertük a meccset. De azt sem fogom elfelejteni, amikor a Videoton ellen az érkező beadást tizenegy méterről a hosszú sarokba, a léc alá csúsztattam.” Nem meglepő, hogy fejjel szerzett gólt, a fizikai adottságai miatt ugyanis ezek a találatok a legjellemzőbbek rá. „Erős és magas vagyok a korosztályomhoz képest, így sokszor fejelek gólt. Ezen kívül jó a bal lábam és a rúgótechnikám. Fejben szerintem megfelelően átlátom a pályát, emiatt jól is helyezkedem.” Mindennek köszönhetően már az idősebbek között, az U18-as bajnokságban is bemutatkozhatott, ahol nyolc meccsen három gólt szerzett. „Éreztem a korkülönbséget a pályán, de azért nem ment rosszul a játék. Erősebbek, gyorsabbak és valamivel technikásabbak is voltak nálam a többiek.” Így azt is pontosan tudja, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy elérje legnagyobb vágyait. „A gyorsaságomat, a gyengébbik lábamat és a technikámat is kéne még fejlesztenem. Szeretnék még több gólt rúgni tavasszal, hogy bizonyíthassam: helyem van a korosztályos válogatottban. Sajnos, soha nem húztam még magamra a címeres mezt.” Pedig már akkor erről álmodozott, amikor Zalaegerszegen elment élete első edzésére, és csak tovább erősödött benne a vágy az ország első és máig legeredményesebb akadémiájának játékosaként. „Következő lépésként szeretnék bemutatkozni az MTK nagycsapatában. És persze, mint minden fiatal, én is külföldi lehetőségről álmodozom. Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy éppen az a Liverpool a kedvenc csapatom, amely az akadémia hivatalos partnere.” Végül Bencét arra kértük: mint „bennfentes” árulja el nekünk az akadémia titkát, amely remekel a korosztályos bajnokságokban, rengeteg játékost adott az NB I-nek, ráadásul a gerincét szolgáltatja az idén dobogóért küzdő MTK-nak. „Egységes az összes csapat, jó a közösség, amely nagyban köszönhető az edzők munkájának. Nagyon jól állnak kezelnek minket a szakemberek, és a körülmények miatt sem panaszkodhatunk.”