UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2014-12-27 15:15

Pontok ajándékba

A korábbi kitűnő játékos, Deli Rita összességében elégedett a Fehérvár KC leány ifjúsági és junior-kézilabdacsapatának őszi teljesítményével. Fontos eredménynek tartja, hogy a játékosai egyénileg sokat léptek előre.

UP-info „Eredményességben az ifjúsági csapat jobban áll, hiszen a tabellán a tizedik, a junior pedig a tizenkettedik, de közös, hogy több megszerezhető pontot hagyott ajándékban az ellenfeleknek. Nagyon hullámzó a teljesítmény” – kezdi a klub honlapján olvasható értékelését az őszről Deli Rita, a Fehérvár KC utánpótlás-vezetője, a két társulat edzője.
fehervar_kezi
fehervar_kezi
Deli elmondása szerint a juniorok a rangsorban jóval előrébb járó csapatokat is képesek voltak megszorítani, de azért nem jár pont. Hozzátartozik, hogy bár sok értékes játékos megmaradt, többen kiöregedtek a korosztályból, netán máshol folytatták. Az alakuló együttes a legjobbját az ősz legvégére, a Siófok ellen tartogatta. A lemaradás jelentős, a szakember szerint nehéz lesz a középházba kerülni, ám a szeptemberben térdműtéten átesett Szendrey Viktória visszatérése sokat segíthet. Az ifjúságiak több meccset veszítettek el balszerencsésen, pár góllal, Deli reméli, Fortuna tavasszal már az ő javukra dönti el a hasonló találkozókat. Nekik a középmezőny, a rájátszás lehet a reális cél. Mindkét korosztályra jellemző, hogy a legjobbak már az eggyel idősebbek között is szerepelnek: a juniorok felnőttben, az ifjúságiak a juniorok között, és néhány serdülő az ifjúsági csapatban is megmutathatta, mit tud. „Nekem a legfontosabb az, hogy a játékosok egyéni teljesítményében komoly előrelépést láttam, valamint az edzéseken csapatként gyakorolt elemek is sokszor jelentek meg a mérkőzéseken. Ezek miatt akkor is boldog vagyok, ha ez most pontszámban még kevésbé mutatkozik meg. A fejlődés észlelhető, természetesen nem mindenkinél egyformán. Vannak, akiknél lassabb, vagy stagnál, sokszor pedig hullámzó a játék, de ez a korosztály jellegzetessége, hogy a fiatalok nem tudnak még állandó jó formát mutatni.“ Szólt a székesfehérvári utánpótlás erejéről is. Nevesíteni nem kíván, de úgy gondolja: van legalább két-három olyan "gyöngyszem" a fiatalok között, aki magában hordozza a lehetőséget, hogy a felnőttek között is helyet vívjon ki magának. A sportban nehéz előre kiszámítani bármit, a sikerhez hosszú út vezet, a sportolóktól nagy céltudatosságot igényel mind a pályán, mind a pályán kívül, "és a kitartó munka mellett még a szerencse is szükségeltetik a célok eléréséhez.“ A teljes cikket itt találja meg.