UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-05 20:17

Kalkulált vereség

Vereséget szenvedett második mérkőzésén a leány U18-as jégkorong-válogatott a vaujany-i divízió I-es világbajnokságon. A norvégok 3-0-ra nyertek, pedig Marton Tibor szerint a játék jobban ment, mint az osztrákok elleni, győztes meccsen.

UP-info Jobban játszottunk, mint tegnap, de mindhiába: a norvégok ellen ez kevés volt. Ami még kevesebb a leány jégkorong-mérkőzéseken – a fiúktól eltérően – a kiállítás. Az első harmadban csak kettő volt, az is norvég oldalon, de az emberelőnyt nem sikerült kihasználnia a magyar U18-es válogatottnak, amely így is háromszor kevesebbszer lőtt kapura, mint az ellenfél.
Poltzer Renáta és Pintér Hanna Forrás: MJSZ
Poltzer Renáta és Pintér Hanna Forrás: MJSZ
A második harmadot fegyelmezett játék jellemezte, ezt mutatja, hogy a norvég kiállítás nem volt, míg a magyar lányok közül csupán Gottlibet Zórának kellett az utolsó percben a büntetőpadra ülnie, bottal akasztásért. Ekkor már 1-0-ra vezetett az ellenfél, a szünetben pedig volt elég idejük kidolgozni, hogyan lőjék be a másodikat. Erre csupán egy percre volt szükségük, emberelőnyben. Pedig Poltzer Renáta most is remekül védett – 90,6 százalékos (!) mutatóval zárt –, de amíg a csapattársai az utolsó két játékrészben csupán hatszor találták el a kaput, addig a norvégok hússzor, s összességében kétszer annyiszor próbálkoztak, mint a mieink. A hajrában hiábavaló volt az időkérés, sőt, nem sokkal később Norvégia lőtt gólt, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. Marton Tibor, a válogatott edzője a következőket mondta a mérkőzésről a szövetség honlapján: – Sajnos, nem sikerült győznünk, de a játékunk jobb volt, mint tegnap. A norvég csapat tagjai erősebbek, gyorsabbak és nagyobbak voltak, ezért az egy-egy elleni párharcokból, illetve a kapuk előtti csatákból is ők jöttek ki győztesen. Keményen dolgoztunk, ez ma 3-0-s vereséghez volt elég. Minden játékos úgy mehet pihenni, hogy megtett mindent, ami tőle várható. Kedden szünnapja lesz a csapatnak, legközelebb szerdán délben játszik az első körben a németeket 7-3-ra legyőző Szlovákia ellen. Leány U18-as divízió I-es világbajnokság, Vaujany Magyarország–Norvégia 0-3 (0-0, 0-1, 0-2) Később Franciaország–Szlovákia, Németország–Ausztria