UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-05 15:19

Szén-monoxid mérgezés: nyomozás

Jól vannak azok a gyerekek, illetve szakvezetők, akiket szombaton az MTK-KHM U14-es bajnoki jégkorong-mérkőzés után szén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a pesterzsébeti jégcsarnokból. A hatóságok jelenleg is vizsgálják, mi okozta a problémát.

UP-info – A gyerekeket már másnap kiengedték a kórházból, tizenötből ötöt a helyszínen elengedtek, illetve a két edzőt is bevitték, de ők is eljöhettek. Mindenki jól van, olyannyira, hogy a csapatunk már vasárnap meccset játszott a Tüskecsarnokban – mondta honlapunk érdeklődésére Szegő Tibor, az MTK kommunikációs-igazgatója. Mint ismert, szombaton az MTK-KMH U14-es bajnoki mérkőzés közben arra lettek figyelmesek a felek, hogy a Rolba vezetője folyamatosan szellőzteti a pesterzsébeti jégcsarnokot. A kék-fehérek edzője, Jécsi Gyula szólt is, hogy a szén-monoxid jelző igen magas értéket mutat, Preisinger Gábor, a KMH vezetőségi tagja pedig a jegkorongblog.hu-nak elmondta, a találkozó után fél órával 191-es értéket mutatott. A rolbás a szakportálnak szintén megerősítette: a műszer a meccs alatt folyamatosan jelzett. Mégsem szakították félbe a mérkőzést. Az MTK hokisai és edzői mellett a KMH összes játékosát, trénerét és a játékvezetőket is kórházba szállították, de már mindenki hazamehetett.
A pesterzsébeti jégcsarnok Forrás: jegkorongblog.hu
A pesterzsébeti jégcsarnok Forrás: jegkorongblog.hu
– Még nem tudunk pontos adatokat, mást mond a KMH edzője, mást a csarnok vezetője, a rolbás és a mi edzőnk is. Annyira sok a bizonytalansági tényező, hogy meg kell várnunk, milyen eredménnyel zárult a rendőrségi vizsgálat. Éppen próbálunk egyeztetni a hatóságokkal, hogy a hermetikusan lezárt csarnokból valahogy kihozhassuk a bent maradt igazolásokat, illetve a gyerekek felszerelést. Ugyanis Debrecenbe kellene utazni, újabb mérkőzésre. Abban egyetértenek az érintettek: ezúttal nem a rolbával volt gond. Merthogy a gázpalackkal működő jégfelújító berendezéssel korábban már akadt probléma. Pap Gábor vezetőségi tag a jegkorongblog.hu-nak frissiben elmondta: a Katasztrófavédelem vizsgálatai szerint minden bizonnyal a nyáron felújított kompresszorházban – amely karbantartási problémák miatt néhány napos üzemelés után felmondta a szolgálatot – alakult ki technológiai hiba, és a szellőzőrendszer is érintett lehet. Egyelőre a pesterzsébeti csarnok üzemeltetője sem tudja, mikor lehet újra használatba venni a jeget. Ami biztos, a Mol Ligában szereplő FTC vasárnapi, Dab.Docler  elleni bajnokiját elhalasztották, a keddi Brassó ellenit pedig az UTE csarnokában játssza le. Persze, annak kiderítése, hogy mi történt pontosan, a hatóság feladata. A KMH vezetősége jelezte, hogy az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, az MTK pedig a honlapján adott ki nyilatkozatot a klub álláspontjáról. – Minden lehetséges jogi eszközzel arra fogunk törekedni, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen, és ha valaki hibázott, akkor megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Egyelőre nekünk is tájékozódni kell, pontosan mi történt, ezért folyamatosan gyűjtjük az információkat.