UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-07 18:37

Tárt karokkal

A húsz éves Tamires Morena az egyik játékos, akit a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata az őszi szezonban igencsak megfogyatkozott keret feltöltésére igazolt. Az ifjú beállós a példaképétől, Heidi Løkétől tanulhat.

UP-info Azon a bizonyos spanyolországi felkészülési tornán, amelyen súlyosan megsérült Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC megtalálta azt a játékost, aki valamennyire képes lehet helyettesíteni a világbajnok brazil klasszist. Illő mértéktartóan fogalmazni, hiszen az álom kategória volt idény közben olyan kézilabdázóra lelni, aki a támadásban és a védekezésben is alapember balátlövőt képes teljes mértékben pótolni. Ezért teljesen felesleges lenne súlyos terhet rakni a húszéves honfitárs, Tamires Morena vállára. Az első ránézésre átlövő, a posztja szerint beállós ifjú két napja ujjongva osztotta meg közösségi rajongói oldalán, hogy a FAB/Vila Olímpicától a Rába-parti csapatba igazol.
tamires_morena_gyorieto
tamires_morena_gyorieto
„Hirtelen fel sem fogtam, mi történik velem, amikor Győrből először kerestek, és kicsit azóta is álomvilágban élek. Azonnal felszálltam volna a gépre, és indultam volna Magyarországra, a családom is maximálisan támogatta a döntésemet. Kicsit meg is vagyok most illetődve, hiszen teljesen más a kultúra, nagyon magas a munka színvonala, de jólesett, hogy tárt karokkal fogadtak, és a nyelvi nehézségek ellenére rengeteg segítséget kapok. A legfontosabb feladatom, hogy a csapat filozófiáját mielőbb magamévá tegyem, és ebből a szempontból is be tudjak illeszkedni. Eduarda Amorimmal folyamatosan tartom a kapcsolatot; most sajnos nincs Győrben, de interneten tudunk kommunikálni, ő segít a legtöbbet abban, hogy felvegyem a ritmust, megértsem a helyi sajátosságokat. Rengeteget fogok tenni és dolgozni azért, hogy megálljam a helyem” – idézi a klub beszámolója a fiatal játékost. Azon a bizonyos spanyolországi tornán éppen a kiemelkedő védőmunkával érdemelte ki a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes klub elöljáróinak a figyelmét. Ez az a terület, ahol a Kelecsényi Ernő elnök szerint képes lehet részfeladatokat elvégezni. Már a tanulóidőben is.

TAMIRES MORENA NÉVJEGYE Nemzetiség: brazil Poszt: beálló Születési év: 1994. 05. 16. Magasság: 180 cm Korábbi klubjai: - FLUMINENSE Castelo Branco: 2009-2012 - Vila Olimpica és Concordia: 2013 - Vila Olimpica és FAB: 2014