UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-08 10:40

Brazíliáért Gillinghamben

Péntektől vasárnapig Gillinghamben szerepel kvalifikációs tornán a Csoknyai István irányította junior-férfiválogatott. A nyári, brazíliai világbajnokságon való részvételért három, első ránézésre könnyű ellenfelén keresztül vezet az út.

reb Mielőtt bárki azt hinné, hogy könnyed angliai kiruccanásra utazik a magyar férfi juniorválogatott csütörtökön Gillinghambe, érdemes két lábbal a földön maradni. Noha a házigazda Nagy-Britanniát, Hollandiát és Izrael felvonultató négyesből gyakorlatilag kötelezőnek tekinthető a továbbjutás a nyári brazíliai vb-re, éppen az ilyen, ujjgyakorlatnak tetsző feladatokon könnyű elcsúszni.
juniorok_gillingham_elott_vaol_penovacz_karoly
juniorok_gillingham_elott_vaol_penovacz_karoly
– A britekről semmit sem tudunk, a hollandokról csak egy évvel ezelőtti videónk van, ami nem biztos, hogy valós támpontot ad – jellemzi a riválisokat a szövetségi edző Csoknyai István. – Izraelt a legutóbbi Európa-bajnokságon magabiztosan vertük, ettől függetlenül senkit sem szabad lebecsülni, nehogy ez legyen a vesztünk. A fiúk nagyon motiváltak, mindenki azon lesz, hogy sikerrel vívjuk meg a kvalifikációt. Plusz energiát ad, hogy a brazíliai a társulat utolsó korosztályos világversenye, ráadásul egyetlen játékos és a kapitány sem járt még a dél-amerikai országban, így az egzotikus helyszín további ösztönzés. A siker érdekében az ünnepek egy részét is feláldozták, hiszen kevéssel karácsony után már, ha kicsit még foghíjasan is (Hornyák Péter például még a német bajnokságban szerepelt), de már közösen készültek, és edzőmeccset játszottak Szlovénia ellen. A szomszéd elleni két találkozó (januárban is összecsaptak) jól szolgálta a felkészülést. A csapat motivált, ugyanakkor kissé át is alakult az ausztriai kontinenstorna óta. Az Eb-ezüstérmes ifjúsági válogatottból Juhász Ádám és Győri Mátyás is kivívta helyét az eggyel idősebbek között, míg a kapus, Borbély Ádám decemberben a lábát törte, így a helyére ugyancsak az ifjak közül érkezett Rózsavölgyi Gergely. Strannig János ismét lehetőséget kapott, ám az egyik szlovén meccsen a hasizmába térdeltek, így ő nem utazhat.  Csoknyai úgy látja, az „újak” jól beilleszkedtek, és mindenki száz százalékos felkészültséggel várja a péntektől vasárnapig tartó selejtezőtornát. A négy csapat közül csak az első szerez repülőjegyet Brazíliába.

A vb-selejtező programja Péntek: 16:30 Magyarország-Hollandia. Szombat: 19 Magyarország-Nagy-Britannia. Vasárnap: 14:30 Magyarország-Izrael. A keret: Bánhidi Bence, Faluvégi Rudolf, Gyene Norbert, Győri Mátyás, Hornyák Péter, Horváth Dániel, Juhász Ádám, Kovacsics Péter, Leimeter Csaba, Ligetvári Patrik, Miklós Gergely, Rózsavölgyi Gergely, Szeitl László, Tóth Ádám, Törteli Koppány, Vasvári Ádám Szövetségi edző: Csoknyai István