UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-01-08 15:47

Nem kell járni gyerekek után (+ videó)

Ünnepélyes keretek között vehette át a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat novemberi teljesítményéért a Szőlőskert Nagyréde SC ökölvívó-szakosztálya, illetve a Decathlon-közönségdíjat a Csata DSE kosárlabdázói.

UP-info Immáron huszonharmadik alkalommal adták át a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decahtlon és az Utanpotlassport.hu közös elismerését, „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt, melyet novemberi teljesítménye alapján második alkalommal nyert el ökölvívó-szakosztály: a Szőlőskert Nagyréde SC. A MOB székházban rendezett ünnepélyes átadón a közönségdíjas Csata DSE kosárlabda-szakosztálya is átvehette százezer forintos sportszervásárlási utalványát.
Fehér_Gyula
Fehér_Gyula
Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-honlapot működtető Mediabook Kiadó ügyvezetője örömteli bejelentéssel kezdte az eseményt: biztossá vált, hogy a kétéves díj 2015-ben is folytatódik, erről a MOB elnöke, Borkai Zsolt és a Decathlon Magyarország vezérigazgatója, Pósfai Gábor is biztosította. Ezután tért ki arra, hogy mindig öröm, amikor a nagyrédeihez hasonló kis szakosztályokat díjaznak, melyek szerény körülmények között érnek el olyan eredményeket, mint Virbán Gábor ezüstérme a junior Európa-bajnokságon. Egyúttal a sportágnak is gratulált, hogy a bajai siker után másodszor is az első helyen végzett. A MOB sportiskolai programigazgatója, Lehman László is az egyesület méretére és lehetőségére hívta fel a figyelmet. „Sokszor nem a létszám, hanem a minőségi munka a lényeg. Egyértelmű, hogy nemcsak hivatásból, hanem hitvallásból működtetik a szakosztályt. Kívánom, hogy a Szőlőskert váljon országosan is meghatározó klubbá.” Amihez egyre közelebb van, ugyanis a szövetség főtitkára, Kunya György elárulta: összesítésben már az igen előkelő, tizenegyedik helyen áll az egyesület az országos rangsorban, ami magasabb anyagi támogatást is jelent mostantól. A Decathlon Magyarország regionális igazgatója, Román Gergely párhuzamot vont a műhely és a sportszergyártó cég hitvallása között. „Ahogy a videón is láttuk, Nagyrédén együtt készülnek a profik és az amatőrök, a fiúk és a lányok. Nekünk is ez az üzenetünk: szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni a sportolást.” A szakosztály vezetője, Fehér Gyula boldogan mesélte: nem kell nagyon keresniük a gyerekeket, ugyanis a faluban mennek maguktól. „Van, aki csak szebb akar lenni és közli, hogy soha nem tudna megütni senki. Nem sokkal később pedig ezüstérmet szerez az országos bajnokságon. De mi akkor sem küldünk el senkit, ha csak hobbiból akar bokszolni.”
Virbán_Gábor
Virbán_Gábor
Hozzátette: Virbán Gábor és ikertestvére, Martin idén szinte mindent megnyert. „Sajnos csak az Eb-döntőt nem, de a második hely is gyönyörű eredmény. Nagyon köszönjük, hogy ezt ezzel a díjjal is elismerték. Nagyjából már tudjuk, mire fogjuk költeni az utalványt, szerintem a gyerekek fognak a legjobban örülni neki.” A bokszolóknak a közönségdíjas Csata DSE kosárlabda-szakosztály elnöke, Tursicsné Iván Krisztina is gratulált. „Kis egyesület a miénk, hiszen csak lányokkal foglalkozunk, felnőttcsapatunk sincs. Ezért is nagy dolog, hogy minden korosztályban vezetjük a bajnokságot és jelen pillanatban tíz válogatott játékosunk van.” A következő, decemberi „A hónap műhelye”-díj közönségszavazása az Utanpotlassport.hu oldalán január 10-én kezdődik és 20-án ér véget. Fontos hír még, hogy várhatóan február második felében rendezik „Az év műhelye”-díjátadó gálát, ahol a tizenkét győztes közül a legjobb kétmillió forintban részesül a Decathlon jóvoltából. (Fotók: MOB/Szalmás Péter)