UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-17 09:31

Good job, Máté!

A tizenhét éves Gáspár Máté bemutatkozott az EBEL-ben, csapatának, a Linz-nek a Salzburg elleni győztes bajnokiján. A héten készült először a felnőttcsapattal, és az edzéseken mutatott teljesítményével meggyőzte Rob Daum vezetőedzőt, hogy lehetőséget adjon neki a bizonyításra.

Pusztai Viola Gáspár Máté remekel az osztrák korosztályos bajnokságokban és ez a Linz szakmai stábjának a figyelmét sem kerülte el. A tizenhét éves csatár a héten végig a felnőttekkel edzett, s Rob Daum vezetőedző olyannyira elégedett volt vele, hogy a Red Bull Salzburg elleni, 2-0-ra megnyert bajnokin jégre is küldte. – Számítottál arra, hogy a szezonban lehetőséged lesz a felnőttekkel edzeni?
Gáspár Máté
Gáspár Máté
– Tudtam, hogy az idény EBJL- és EBYSL-mérkőzéseit nézi Rob Daum és Mark Szűcs, és folyamatosan figyeli a teljesítményünket. Reménykedtem, hogy meghívót kapok a felnőttcsapat edzésére, hiszen az U20-as csapattársaim közül ketten már tagjai a keretnek. – Milyen volt a közös munka az első héten? – Igyekeztem lépést tartani a „nagyokkal”, bár az elején a sokkal nagyobb tempó és a bonyolultabb feladatok, amelyeket az edzők angolul magyaráztak el, picit megnehezítették a dolgomat. Segítséget azonban kérés nélkül, azonnal kaptam a többiektől. Ez biztonságot adott, és már nem volt bennem akkora az izgalom. – Gondoltad, hogy már a Salzburg elleni bajnokin bemutatkozhatsz az EBEL-ben? – Az edzésre való meghívás már lehetőség volt, de az edzéseken mutatott teljesítmény döntötte el. Rob Daum a mérkőzés előtt közölte, hogy mindenképpen jégre lépek, akárhogy is alakul az eredmény. Persze, izgultam az elején, de aztán a koncentrálástól erre már nem energia. – Az újoncokat be szokták avatni. Ezen te is átestél?
Gáspár Máté Forrás: jegkorongblog.hu
Gáspár Máté Forrás: jegkorongblog.hu
  – Már az edzésekn próbatételek elé állítottak, például büntetőlövéseket végeztünk el, ahol bizonyítanom kellett, mert ellenkező esetben edzés után a vesztesnek kell kiszolgálni a többieket üdítővel. Néhányat sikerült belőni, így én is kaptam italt pohárban „felszolgálva”. Az EBEL-mérkőzés előtt aztán hivatalosan bemutatkoztam a többieknek. Angolul kellett mesélnem arról, ki vagyok, honnan jöttem, és hol játszottam eddig. Ezt követően, de a meccs végén is kaptam néhány vállveregetést és „good job”-ot. Mindenki közvetlen és barátságos volt velem, még a „nagy sztárok”, Kozek, Hisey, Lebler is. – Minek köszönhető a jó formád a szezonban? – Jól sikerült a nyári felkészülés, éreztem, hogy egyre jobban megy a játék és gyorsaságban, test test elleni küzdelemben is fejlődtem. – Mit tartasz a legnagyobb erősségednek? – Talán a gyorsaságomat, az áttekintőképességet és a passzokat, de még mindenben jócskán kell javulnom. – Milyen célokat tűztél ki magad elé a szezon hátralévő részére? – Szeretnék továbbra is hasznára lenni a csapatomnak, minél jobb eredménnyel végezni az EBYSL-ben, még ha a csapatunk betegségek és sérülések miatt maroknyira zsugorodott is. Keményen dolgozom, hogy bekerüljek a magyar ifjúsági válogatottba és a debreceni divízió 1/A-s vb-n minél jobb eredményt érjünk el.