UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-18 16:59

Legrosszabb a sérülés

A fiatal balátlövő, Stranigg János jól érzi magát az élvonalban jelenleg hatodik helyen álló Orosháza csapatában. A felsőházba jutás mellett másik kemény feladat is vár rá tavasszal: érettségizik.

UP-info Stranigg János kisebb sérülés miatt nem utazott a junior-férfiválogatottal Nagy-Britanniába, a második helyet hozó világbajnoki kvalifikációs tornára, így maradt a klubmunka Orosházán.
stranigg_ofkse
stranigg_ofkse
– Vladan Jordovics vezetőedző nagy tudású edző, illetve a viszonylag fiatal, barátságos csapat és csapattársak miatt választottam Orosházát 2014 elején. Jól érzem magam a gárdában, és nagyon fontos nekem, hogy a többiek elfogadnak. Szerintem folyamatosan fejlődik az együttes, sokat fiatalodott nyáron, és a mostani szezonban az EHF-kupának köszönhetően nemzetközi tapasztalatot is szerezhetett. A bajnokságban kitűzött a célunk a felsőházba jutás. Mindent megteszünk azért, hogy bekerüljünk a legjobbak közé, de persze ez nehéz feladat, mert kemény a mezőny. Sok pluszt ad, hogy a szurkolók kemény magja az idegenbeli mérkőzésekre is velünk tart, mintha nyolcadik játékosunk lenne a pályán – teszi hozzá Stranigg, aki szerint nincs rosszabb dolog, mint a sérülés.

A februárban huszadik születésnapját ünneplő játékos sportos családból érkezett. Apja kézilabdázott, és edzőként dolgozik, így nem is volt kérdés, hogy fia is megbarátkozik a sportággal. A PLER-ben kezdett, majd Veszprémbe került, ahol a felnőttekkel is dolgozott.

Az ifjú átlövő barátságos helynek ítéli Orosházát, nagy előnynek tartja, hogy kisváros, mert minden közel van, ami hasznos az időbeosztás miatt: amikor nem a pályán van, tanul. – A sport és a tanulás a legfontosabb, az edzések mellett gimnáziumba járok, az idén érettségizem. Emellett persze kevés szabadidő marad, ha mégis, nagyon szeretek mozizni és horgászni. (At Orosháza hétről hétre bemutat egy-egy játékost a klub honlapján, s Straniggra került sor. A teljes cikket itt olvashatja.)