UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-21 17:43

Kapusfaragás

Pálinger Katalin példája nyomán indult el pályafutása: a junior-válogatott Miklós Gergő a legenda parádés mérkőzését látva határozott úgy, hogy kézilabdázni kezd. A döntését azóta se bánja, Szeged és Csurgó után jelenleg Orosházán kergeti őrületbe az ellenfeleket a védéseivel.

UP-info Valójában 2004 a dátum, ahonnan indul az ofkse.hu oldalán olvasható a beszélgetés, akkor kezdett kézilabdázni Miklós Gergő. Pálinger Katalint látta az egyik televíziós mérkőzésen, és akkor eldöntötte, hogy kipróbálja a sportágat. Szegedi „gyerek” lévén nagy múltú klubhoz vezetett az útja, és a második edzésen már biztos volt abban, hogy a kézilabda lesz az élete, és a kapuban a helye.

Hat évet töltött el a Tisza-partján, majd Csurgón folytatta a pályafutását. Az utánpótlásban szép eredményeket ért el aktuális csapatával: NB I-es ifjúsági és junior-bronzérem, diákolimpiai győzelem. Ezt követően viszont a legjobbkor jött az orosházi megkeresés – ahogy arról cikkeztünk.

miklos_gergo_ofkse02
miklos_gergo_ofkse02

– Igent mondtam, mert tudtam, hogy Vladan Jordovics vezetőedző komoly munkát fektet a kapusok képzésébe, és tisztában voltam azzal is, hogy NB I-es játékost akarnak faragni belőlem – mondja Gergő, akinek további másfél évre szól még a szerződése, de hozzáteszi: ha lehetősége lesz rá, szeretné a harmadik évét is itt tölteni.

– Kiváló a közösség, úgy érzem, sikerült jól beilleszkednem. Fiatal társaságról van szó, és néhány tapasztalt játékossal kiegészülve, hatékonyan dolgozunk együtt. Vladan vezetésével komoly szakmai munka zajlik: vannak ugyan hullámvölgyeink, de igyekszünk mindent megtenni a célért. A felsőházat tűztük ki célul magunk elé. Kemény munka lesz, de úgy vélem: meglehet. Rajtunk múlik, ott leszünk-e a mobile casino legjobbak között. Komoly feladat vár ránk a tavaszi menetelés során is, igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból.

Az EHF-kupáról is pozitívan nyilatkozik: ott lehetett a csapattal Belgiumban, és ez jó érzéssel tölti el, ahogy az is, hogy hozzátehette a magáét az eddigi eredményekhez, és élt a kapott lehetőséggel. Ezt jól mutatja, hogy akadt olyan hazai mérkőzés, amikor a szurkolók Gergőt választották a találkozó legjobbjának.

A húszéves kapus a jövőre is gondol, első körben a legfőbb célja, hogy jó NB I-es színvonalat érjen el, kezdő hálótőr valamelyik élvonalbeli klubban. Mellette pedig képzi magát: edzőitanfolyamra jár Szegeden, a későbbiekben gyerekeknek szeretné megmutatni, milyen jó a kapuban állni.

– Szinte minden időmet kitölti a kézilabda, emellett – nyaranta – szívesen teniszezem. Ha van lehetőségem, hazautazom, hiszen Szeged nem nagy távolság, illetve a barátaimmal töltöm az időt. Jól érzem magam Orosházán, nyugodt város, de mégsem annyira kis település, vannak lehetőségek.

(Az OFKSE hétről hétre mutatja be valamelyik játékosát - a teljes cikket a klub honlapján olvashatja el.)