UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-22 18:21

Álom a tengerparton

Virág Noémi régóta dédelgetett vágya vált valóra azzal, hogy külföldre, kölcsönbe a francia Toulonba szerződhetett. A tengerparti városban profi körülmények és készséges emberek várták a Vác 20 éves irányítóját.

reb Az elutazás előtti napon egész délután sírt. Hiába, hogy a régi álma vált valóra, a változás sosem egyszerű. Márpedig az Ipress-Center Vác húsz éves kézilabdázójának, Virág Noéminek néhány nap alatt jelentősen átalakult az élete. Klubja már korábban is tervezte, hogy kölcsönadja, és az irányító szerencséjére külföldi csapat, a francia Toulon kereste meg a menedzserét, hogy a szezon végéig számítanának rá. Az irányítóként és átlövőként is bevethető játékosra a kongói balátlövő, Christianne Mwasesa távozása és a francia jobbátlövő, Dounia Abdourahim sérülése miatt volt szüksége a Toulonnak.
virag_noemi_vac
virag_noemi_vac
A korábbi juniorválogatott tehetség mindig is szerette volna kipróbálni magát külföldön, így egy pillanatig sem habozott, amikor döntenie kellett. Ettől függetlenül persze volt benne némi félsz az elutazás előtt. – Attól rettegtem, hogy Párizsban eltévedek a reptéren, amikor át kell szállnom. Németül beszélek, angolul keveset, franciául viszont semennyit. Ráadásul mégis csak új ország, új kultúra, új csapat vár rám. Néha még meg is kérdezem magamtól: mégis, mit keresek itt? Egyedül jöttem, a családom és a barátom is otthon maradt. Külön kiemeli, nekik és a menedzserének milyen sokat köszönhet, hiszen mindvégig bátorították, hogy bele kell vágni a kalandba. S milyen jól tették. Új állomáshelyén profi körülmények és készséges emberek várták. Bő egy hete még csak próbajátékra érkezett, mégsem személytelen hotelszobát kapott , hanem azt az apartmant, amely a klub játékosaként (kedden írták alá a szerződést) immár az otthona. Több mint profizmus, kedves figyelmesség, hogy telepakolt hűtő is fogadta. A társak, az edző és a klubvezetők pedig mind-mind készségesek. Virág néhány nap után már jól megérteti magát, hamarosan franciául is tanul. Egyelőre pedig külön is edz, hogy szokja az itthonitól jelentősen eltérő tréningeket és a tempót. – Külön erőnléti edző dolgozik a játékosokkal, ami otthon nem megszokott. Kevesebb a tréning a csapattal, sokszor készülünk külön, a közös gyakorlások pedig rövidebbek. A másfél-két óra helyett hetven percesek, és sokkal intenzívebbek: csak a kézilabdáról, a technikai gyakorlásról szólnak. Még bele kell szoknom, de úgy érzem, nem lesz gond.