UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-23 07:50

A legjobb fiatalok

Tóth Gabriella abban a korosztályban lett az év legjobb kézilabdázója, amelyben világversenyen nem is szerepelt. A fiatalok érettségét mutatja, hogy a legtöbb díjazott már az eggyel idősebbek között alkotott.

UP-info Lassan az újév első hónapja is véget ér, de sosem késő visszatérni az előző esztendő élményeihez, pláne, ha a legjobbakat kell elismerni. A kézilabda-szövetség a csütörtöki elnökségi ülésén választotta meg 2014 kiemelkedő játékosait. Ami az utánpótlás-kategóriákat illeti, szinte az összes ifjú sportolóról elmondható, már az eggyel magasabb korosztályban is megmutatta magát. Az év női juniorjának választott Bíró Blanka oszlopos tagja volt a nyáron korosztályos világbajnoki hetedik gárdának, decemberben pedig már a felnőtt Európa-bajnokságon őrizte kitűnően a kaput.
banhidi_bence_mksz_kovacs_aniko
banhidi_bence_mksz_kovacs_aniko
Bándhidi Bence (férfi junior) stabil játékos a Balatonfüredben, s a kolosszus beállóra Talant Dujsebaev, a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya is számít. Az év női ifjúsági kézilabdázójának választott Tóth Gabriella már nem is szerepelt korosztályával a vb-n. Helyette a juniorokkal versenyzett, a hatodik hellyel záruló felnőtt kontinensviadalon pedig csodacsereként irányította magára az addig őt nem ismerők figyelmét. Jelenleg második az NB I góllövőlistáján. Az év ifjúsági fiújátékosa, Juhász Ádám szabott fazont az elmúlt évek legnagyobb utánpótlássikerét elérő társulatnak, az Eb-második együttes irányítója ráadásul a torna legértékesebb kézilabdázója is lett. A serdülők legjobbjai, Hornyák Bernadett és Gábor Marcell is már az ifjúságiak közé játszik fel. A méltánytalanul kevés figyelmet élvező strandkézilabda legjobbjairól sem feledkeztek meg: az egyaránt Európa-bajnok Bozsó Nóra és Tihaméri Zalán kapta az elismerést.

Az év női junior kézilabdázója: Bíró Blanka (Ipress Center Vác) Az év férfi junior kézilabdázója: Bánhidi Bence (Balatonfüredi KSE) Az év női ifjúsági kézilabdázója: Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvári KC SE) Az év férfi ifjúsági kézilabdázója: Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya KC) Az év leány serdülő kézilabdázója: Hornyák Bernadett (Nemzeti Kézilabda Akadémia) Az év fiú serdülő kézilabdázója: Gábor Marcell (Grundfos Tatabánya KC) Az év női ifjúsági strandkézilabdázója: Bozsó Nóra (Szentendre) Az év férfi ifjúsági strandkézilabdázója: Tihaméri Zalán (Salgótarjáni Strandépítők)