UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-01-24 12:15

Jégvár tüskékkel

Először borította jég a Tüskecsarnok küzdőterét a novemberi átadás óta, így ha egyelőre csak egy hétre is, de a KMH hokisai visszatérhettek régi otthonukba. Rövid szünet után áprilisig folyamatosan lehet edzést és mérkőzést tartani.

Pusztai Viola 621 nap – ennyit vártak a Kanadai Magyar Hokiklub utánpótlás-jégkorongozói arra, hogy újra a Tüskecsarnok jegén eddzenek. Amikor elkezdődött a felújítás, a klub mobil jégpályáját a szomszédos sporttelepen felállított Tüskesátorba telepítették át. Természetesen ez sem marad üresen a jövőben, az egyesületnek ugyanis több mint négyszáz igazolt játékosa van, amellett a hokisuli-programban mintegy ezerháromszáz XI. kerületi iskolás vesz részt.
A Tüskecsarnok jégpályája Forrás: KMH Budapest
A Tüskecsarnok jégpályája Forrás: KMH Budapest
– Mindkét pályát meg tudjuk tölteni, ezzel biztosan nem lesz gond. Az iskolásoknak csak délután négytől lehet edzést tartani, így ha a létszám feleződik, nem lesz késő estébe nyúló foglalkozás. Nekünk a Tüskecsarnok azért nem új, hiszen korábban is edzettünk ott, de örülünk, hogy megújult, nagyobb lett a pálya, és az eddigi tapasztalatok alapján nagyon jól hűthető – mondta honlapunknak Preisinger Gábor, a KMH vezetőségi tagja. A csarnokból még hiányzik egy-két apróság, például az eredményjelzők nem érkeztek meg, így ideiglenes eszközzel orvosolják a gondot. Ha viszont beüzemelik, már mérkőzéseket is lehet tartani a 2500 fő befogadására képes létesítményben. – Éppen szervezzük, hogy nemzetközi utánpótlás-tornának adjon otthont a Tüskecsarnok, illetve korosztályos és felnőtt bajnoki mérkőzéseknek is. Sőt, a szövetségtől úgy tudom, hogy a válogatott is itt játssza a felkészülési meccseit az áprilisi lengyelországi vébé előtt. A KMH hokisai nemcsak a sportkomplexumban jegét használhatják a hétköznapokban, hanem a klub a szárazedzésekre is bérel tornatermet, valamint kondibérletet is váltott, annak ellenére, hogy az egyetemi sportközpontban saját teremmel rendelkezik. A tesztüzem után egyébként rövid időre más sportágak költöznek a Tüskecsarnokba – január 28-tól február 1-jéig az asztalitenisz World Tour zajlik –, de április végéig folyamatosan lesz jég a pályán, amelyet a KMH utánpótlás-csapatai mellett más klubok fiataljai is birtokba vehetnek.