UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-01-26 15:16

Tripla, dupla, meglepetés

András Csaba háromszor állhatott a dobogó tetejére, az ifjúsági fiúk versenyében meglepetés született, míg a lányoknál érvényesült a papírforma. A fiatalok remek meccseket játszottak az utánpótlás Budapest-bajnokságon.

Pusztai Viola Az utánpótlás teljes mezőnye felvonult a hétvégén rendezett Budapest-bajnokságon. Budaörsön a péntek az újoncoké volt, szombaton a serdülők, vasárnap pedig az ifjúságiak ragadtak ütőt. A verseny papírforma-eredményeket és meglepetéseket is hozott. András Csaba két hete a Joola újonc magyar nemzetközi bajnokság egyéni küzdelmeitől kisebb betegség miatt kénytelen volt visszalépni, de ez már a múlté, így nem meglepő, hogy háromszor is felállhatott a dobogó tetejére. Korosztályában, az U13-asok között egyesben sima út vezetett a döntőig, hiszen még csak játszmát sem vesztett, s bár a már említett Both Olivér az elsőségért vívott meccsen megszorongatta (3-2), nyerni nem tudott ellene.
András Csaba Forrás: MOATSZ
András Csaba Forrás: MOATSZ
A két újonc a serdülők fináléjában is összekerült, ezt szintén a BVSC-Zugló pingpongosa nyerte meg (4-2), míg a Malév SC játékosa a két ezüst mellett azzal vigasztalódhatott, hogy Andrással győzött a párosok versenyében. – Összességében nagyon jól teljesítettem, bár már a serdülőverseny második körében éreztem, hogy fáradok. Nagyot küzdöttem mindegyik meccsemen, de a végére átestem a holtponton, s végül győztem. Párosban Olivérrel nagyon jól működött minden, ifiben lehetett volna jobb is, ha négy közé jutunk, de az a fontos, hogy nagyon jó meccseket játszottunk – mondta honlapunknak a háromszoros győztes. Az ifjúságiak között a duó a nyolc között búcsúzott, persze inkább az lett volna a meglepetés, ha egészen a döntőig menetelnek ebben a korosztályban is. Bár arra sem lehetett számítani, hogy a végső győztes a Molnár István (Jászkun Volán), Balázs Bence (Univer-Sport) kettős lesz, de a két fiú remek napot fogott ki. Balázs ráadásul egyesben a nyolc között 4-2-vel búcsúztatta az első kiemelt Bruckner Mátét, s végül a harmadik helyen végzett. – A négy közé jutásért nagyon jól ment a játék, azt a taktikát alkalmaztam, amit az edzőm mondott: röviden játszottam, és nekem kellett a támadást előrevinnem. Az elődöntőre fizikailag és fejben is elfáradtam, így teljesen elégedett vagyok a bronzéremmel – mondta Balázs. A döntőben a két Kovács, Sebestyén (Ceglédi VSE) és Gábor (BVSC-Zugló) csatája sem volt izgalommentes, ahogy arról a 4-3-as végeredmény is árulkodik. A versenyt a ceglédi fiú nyerte meg, ráadásul duplán ünnepelt, ugyanis január 25-én töltötte be a 18. életévét. A torta mellé járt az aranyérem is. – Elég rosszul indult a nap, a múlt héten beteg voltam, csupán kétszer edzettem. Párosban első kiemeltként csak harmadikok lettünk, ott nem ment a játék, mint ahogy az egyéni viadal első két körében sem. Molnár Pistivel nagyon jó meccset vívtunk, amit megnyertem négy háromra, s ez lökést adott. Így az elődöntőben és a fináléban már sokkal jobban ment a játék.
Imre Leila Forrás Szalmás Péter/MOB
Imre Leila Forrás Szalmás Péter/MOB
Imre Leila (Univer-Sport) a múlt év végén sérüléssel küzdött, a decemberi ifjúsági világbajnokságot is kénytelen volt emiatt kihagyni. Bár ez még nem teljesen a múlté, három hete kezdett el intenzívebben edzeni, a körülményekhez képest egész jól játszik. Ezt a Budapest-bajnokságon is bizonyította, hiszen esélyeshez méltóan győzöttaz ifjúságiak mezőnyében. A döntőben Fehér Orsolyát (Statisztika) győzte le 4-2-re. – Az eredmény azt mutatja, hogy a döntőben játszottam a legszorosabb meccsemet, de azért volt ennél nehezebb is a verseny alatt. Persze itt is nagyon kellett koncentrálni, az utolsó szettben két poént elszúrtam, Orsi meglátta a lehetőséget, feljött, de végül sikerült megnyerni – utalt arra, hogy ellenfele három meccslabdát is hárított a döntő játszmában. Fehér Orsolya sem maradt aranyérem nélkül: az egyesben bronzérmes Hartbrich Leonieval (Stuttgart) párosban nyert. Mellettük dicséretet érdemel az újonc Menkő Veronika (Statisztika) is, aki az ifjúságiak között felállhatott a dobogóra harmadik fokára. A serdülő leányok versenyében Nagypál Márta duplázott: egyéniben Phan Violát győzte le 4-0-ra, párosban Harasztovich Fannival diadalmaskodott a Czeglédi Szilvia, Phan Viola duó ellen 3-0-ra. Phant akár a Budapest-bajnokság ezüstlányának is nevezhetnék, hiszen az U13-ok mezőnyében szintén második lett, ebben a korosztályban Drabant Anita nyert.  Az U11-es leányoknál Adamik Csenge, míg a fiúknál Huzsvár Erik lett a bajnok. A részletes eredmények megtalálhatók a szövetség honlapján: ITT