UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-26 10:55

Visszatérésre várva

Bár körülbelül másfél éven belül kétszer is súlyosan megsérült, Ertl Rebekának, a húszéves váci jobbszélsőnek eszébe sem jutott, hogy felhagyjon a kézilabdával.

UP-info Alig tért vissza hosszú térdsérülésért követően márciusban Ertl Rebeka, az Ipress Canter-Vác húsz esztendős jobbszélsője, ismét a pálya szélére kényszerült, s októberben újra megoperálták. Egyelőre lábadozik és készül a visszatérésre, olvasható a klubja honlapján. – Hogyan sérült meg újra? – A negyedik bajnoki mérkőzés utáni első edzésen csináltam egy cselt, megcsúsztam, és erős éles fájdalmat éreztem a már korábban, 2013-ban operált térdemben. Másnapra bevizesedett, ezért elmentem a doktoromhoz, aki vizsgálatok után megállapította, hogy valószínűleg megint elszakadt a keresztszalagom. Ezután MR vizsgálatot végeztek, ami szerint tényleg nem volt keresztszalagom.
ertl_rebeka_vac
ertl_rebeka_vac
– Mi okozta az újabb sérülést? – Pontosan nem tudom, hogy mi idézte elő, de sokat gondolkodtam rajta. Valószínűleg nem volt elég erős a combizmom, vagy korábban álltam vissza, korábban kezdtem el olyan erősítéseket, amiket talán még nem lett volna szabad. Türelmetlen voltam. – Milyen érzéseket váltott ki, hogy gyakorlatilag felépült az egyik sérüléséből, néhány hónap múlva ismét a műtőasztalon találta magát? – Nagyon el voltam keseredve, mert végigcsináltam az alapozást, már úgy éreztem, hogy teljesen rendbe jött a lábam, nagyon motivált az új szezon, és egy egyszerű mozdulat miatt ismét ki kell hagynom hat-nyolc hónapot, az egész idényt. Rossz érzés volt az is, hogy kés alá kell feküdnöm megint, bár tudtam, hogy mire számítsak. – Megfordult önben, hogy elég volt, feladja? – Nem. Már több mint tíz éve kézilabdázom, nagyon szeretem, szóval csak az jár a fejemben, hogy felépülök, és ez volt az utolsó ilyen az életemben. Ismerünk még olyan sportolókat, akik hasonlóan jártak mint én, és ők is tudták folytatni. Én is képes leszek erre. – Mivel telnek a napjai? – Jelenleg a gyógytornán kívül biciklizhetek, hamarosan pedig elkezdhetek úszni. Az orvosom szerint, a nyári alapozáson már százszázalékosan részt tudok venni, a gyógytornászom segítségével addigra rendesen megerősítjük a lábamat, hogy többé ne legyen műtétem. Leginkább a rehabilitációtól tartottam és tartok, hogy milyen gyorsan gyógyulok meg, mire lesz képes a lábam a hat-nyolc hónap parkolópálya után. Csakhogy gyorsan gyógyulok, még a gyógytornászom, Ács Ildi is meglepődve tapasztalta, hogy mennyire. Nagyon várom már, hogy ismét játszhassak, hiszen más nem is lebeg a szemem előtt csak az, hogy újra a csapat hasznos tagja lehessek. (Az eredeti interjú a www.vacinkse.hu oldalon olvasható.)