UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-01-29 18:21

Búcsú a lejtőn

Kitettek magukért az alpesi sízők a liechtensteini Malbunban rendezett műlesiklóversenyen a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Szőllős Barnabás és Nagy Bence is a mezőny első harmadában zárt, magyar szempontból pedig befejeződött a viadal.

MOB/UP-info Szőllős Barnabás az első futamban 50,46 másodperccel, míg a másodikban 51,05-tel végzett, és 1:41,51 perces teljesítményével magabiztosan a 110 fős mezőny első harmadában zárt a liechtensteini Malbunban. Hétfőn óriás-műlesiklásban is a 16 éves fiú érte el a legjobb magyar eredményt, akkor az ötvenedik időt mutatta fel. Nagy Bence szintén remekül versenyzett, és a 33. helyen végzett (1:42,41). Benedek Patrik az első futamban a leggyorsabb magyar volt (50,18), ám a második etapban hibázott, és kiesett.
sielo_fiatal_nagy_zsigmond
sielo_fiatal_nagy_zsigmond
A fiúműlesiklás küzdelmeire 110 ifjú nevezett, közülük a pálya nehézsége és a frissen leesett hó mennyisége miatt mindössze 43-an értek célba mindkét futamban. Az aranyérmet az osztrák Raphael Haaser nyakába akasztották, a dobogóra még egy-egy bolgár és német síző állhatott fel (az eredményeket itt találja meg). „Le a kalappal a fiatalok előtt, büszkék lehetünk rájuk. Ennél kiemelkedőbb szereplést nem várhattunk el tőlük, a havon töltött idő ugyanis egyenesen arányos az eredménnyel, márpedig előbbivel kifejezetten rosszul állunk. Ugyanakkor bízom benne, hogy jövőre az ifjúsági téli olimpián is szoríthatunk egy vagy két magyar tehetségért” – idézte dr. Nagy Zsigmond csapatvezetőt a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja. A szervezet nemzetközi igazgatója a MOB nevében megköszönte a szülők és a családok segítségét, az ő támogatásuk, áldozatkészségük nélkül ugyanis ilyen szereplésre sem lett volna remény. Délelőtt sífutásban a sprint selejtezőit rendezték meg: Bodnár Gina 62., Gyallai Soma pedig 73. lett, így egyikük sem folytathatta. A magyarok számára ezzel befejeződött a 12. téli EYOF; a pénteki, utolsó versenynapon már egyik versenyzőnk sem érdekelt. A záróünnepséget is péntek este rendezik.