UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-01-30 09:57

Álom maradt a finálé

A parádés kezdés ellenére három játszmás mérkőzésen kikapott a 16 éves Gálfi Dalma a melbourne-i Australian Open juniorversenyében. A fiatal teniszezőt különösen bánthatja, hogy három meccslabdája is volt a fináléhoz.

reb Szegény, szegény Katie Swan – kezdhettük fogalmazni a beszámolót az első játszmát látva, hiszen a brit lány egyetlen adogatását nem tudta hozni a Melbourne-ben zajló Australian Open junior egyes elődöntőjében. A 16 éves Gálfi Dalma ugyanis ellenállhatatlanul kezdett, s szinte szóhoz jutni sem hagyta kedves barátnőjét: az MTK-Budapest teniszezője mindössze 21 perc alatt 6-0-ra nyerte meg az első szettet. Hiába, a verseny 5. kiemeltje még a negyeddöntőt követően kijelentette, akármilyen jó viszonyt ápol is Swannel, a pályán nincs barátság: a fináléba és a Rod Laver Arénába vágyik.
galfi_dalma02_parizs_szabolcs
galfi_dalma02_parizs_szabolcs
A második játszma aztán meglehetősen kapkodó játékot hozott. A lányok felváltva vették el egymás szerváját, ám a rövidítésben egyenlített a rivális. Swan szárnyakat kapott, és az utolsó felvonásban 4-1-re elhúzott, s bár a magyar lány 5-4-re fordított, az utolsó három játék a brité lett, így ő került a fináléba, ahol a szlovák Tereza Mihalková vár rá. Érdekesség, hogy akárcsak Valkusz Máténak csütörtökön, a páros elődöntőben, Dalmának is három meccslabdája volt, ám a torna 14. kiemeltje mindannyit hárította. Ráadásul mindkét fiatal augusztus 13-án született... Búslakodásra azonban semmi ok, hiszen a világranglistán már most is 10. helyezett balatonfüredi tehetség várhatóan nagyot lép előre a rangsorban, ráadásul az év első Grand Slam-tornáján mutatott teljesítményének köszönhetően pályára léphet áprilisban a Kínában rendezendő junior Masters-en. Amennyiben Juhász Gábor szövetségi kapitány a pályára küldi, a következő héten Budapesten, a Fed-kupában bizonyíthat. Australian Open, junior lányok, egyes, elődöntő: Swan (brit, 14.)–Gálfi (magyar, 5.) 0-6, 7-6, 7-5