UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-01-31 09:26

Balaton után Tisza

A juniorbajnokságban kiemelkedően eredményes siófoki kézilabdázó, a 20 éves Termány Rita Szegedre kerül kölcsönbe. Az átlövő azért döntött a váltás mellett, hogy több játéklehetőséget kapjon a felnőttek között.

UP-info Jelenleg Termány Ritával kezdődik a góllövőlista a junior női kézilabda-bajnokságban, ám neve mellé hamarosan újabb csapat kerül a statisztikába, ugyanis a Siófok KC átlövője kölcsönjátékosként Szegeden folytatja. A 20 éves átlövő két és fél esztendeje érkezett a Balaton partjára, és az előző szezont követően az idén is szárnyal a juniorok között: 16 mérkőzésen 160 gólt szerzett. Csakhogy a felnőttek között kevés lehetőséget kapott, gyakorlatilag ez a váltás legfőbb oka.
termany_rita
termany_rita
– Nagyon nehezen döntöttem arról, hogy máshol folytatom, mert szerettem itt játszani, és kedvelem a csapattársaimat. Ugyanakkor nagy lehetőség adódott előttem, élvonalbeli felnőttmeccseken próbálhatom ki magam, és szerezhetek tapasztalatot. Nevezhetjük kihívásnak is a döntésemet. Szeretném magamnak és másoknak is bizonyítani, hogy van helyem a felnőttek között. Erre rövidesen lehetősége lesz, csakhogy előbb, a hétvégén előbb érdekes szituáció vár rá: leendő együttese, a Szeged KKSE ellen búcsúzik a társaktól. – Furcsa  helyzet, az biztos, de mint minden sportban, amelyik csapat színeiben pályára lépsz, azért kell maximális erőbedobással küzdeni. A Siófok jelenleg hatodik a tabellán, 16 ponttal, míg a Szeged sereghajtó, 15 mérkőzésen egy pontot gyűjtött. (Forrás: siofokkc.hu)