UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-04 11:46

Kölcsönbe, Füredre

Támadásban és védekezésben is hasznos, fiatal és nagy jövő előtt álló játékost, a szlovák Kancel Ottót igazolta le a Balatonfüred kézilabdacsapata. Az ifjú nem pihenhet, délután már bajnoki meccsen lép pályára újdonsült együttesében.

reb Rájár a rúd a javarészt fiatal játékosokból álló Balatonfüred férfi kézilabdacsapatára. Sűrű meccssorozatban kell helytállni, miközben több sérültet vagy beteget (Zdolik Bence, Borbély Ádám, Iváncsik Tamás és Bánhidi Bence) is nélkülözni kénytelen Csoknyai István vezetőedző. Így aztán nagy segítséget jelenthet, hogy a Veszprémtől június végéig kölcsönbe szerződtették a 20. születésnapját csak néhány napja ünneplő Kancel Ottót. A Magyarországra 14 esztendősen, Kassáról érkezett balátlövő abszolút beleilleszkedik a füredi koncepcióba, hogy a fiatalok minél több játéklehetőséget kapjanak, és az élvonalban szerezzenek tapasztalatot.
kancel_otto_melczer_zsolt
kancel_otto_melczer_zsolt
Ráadásul Csoknyai igazán jól ismeri régi-új játékosát: a juniorok között két évig dolgozott Ottóval, akit kimondottan lelkiismeretes, szorgalmas és tehetséges kézilabdázónak ismert meg: – Az idény eleje óta a Veszprém felnőttcsapatával készül, épp ezért fizikailag tökéletes állapotban érkezett hozzánk. A legjobbak között viszont nagyon kevés lehetőséget kapott, így elsősorban játékingerre van szüksége. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, kétszázöt centi magas, távolról is veszélyes, ugyanakkor remek a kapcsolata a beállóval. Komplett játékos, aki támadásban és védekezésben is hasznos. Hátul zavaróként és a hármas poszton szerepelhet. A mester azonban óva int mindenkit: badarság azt várni, hogy Kancel hirtelen megoldja a Balatonfüred összes problémáját, senki sem számol azzal, hogy már első pályára lépésekor tizenöt gólt szerez. Ugyanakkor lépésről lépésre remekül beépülhet a kortársai közé, bizonyítani pedig bőven lesz lehetősége. A társulat a magyar bajnokság és az EHF-kupa mellett jelenleg a Magyar Kupában is versenyben van. Igaz, a Mezőkövesd ellen, ötgólos hátrányból, kegyetlenül nehéz lesz kivívni a továbbjutást. Délután pedig a Cegléd ellen, bajnokin bizonyíthat a sérülések és betegségek miatt megtizedelt társaság. S hogy Kancellal a fedélzeten? „Nem is kérdés, annyira kevesen vagyunk, hogy biztosan játszik”.