UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-02-05 09:25

Valóságos tündérmese

Keshi Andersonnak mindössze hat percre volt szüksége, hogy az angol nyolcadosztályból a PL-ben találja magát. Ez persze nem teljesen igaz: mesterhármasa után ugyanis még húsz percet kellett várnia, hogy lefújják a felkészülési mérkőzést, mely után azonnal szerződést dugtak az orra alá.

Nagy-Pál Tamás Léteznek tündérmesék a valóságban? Keshi Anderson bizonyítékot szolgáltatott rá, hogy igen.
Keshi Anderson1
Keshi Anderson1
A 19 éves játékos ugyanis nem kisebb bravúrt vitt véghez, mint hogy egyik pillanatról a másikra az angol nyolcadosztályból a világ legerősebbjének tartott bajnokságában, a Premier League-ben találta magát. Persze, tett is érte, nem is keveset. Csapatában, a Barton Roversben például 19 bajnoki gólt szerzett ebben a szezonban. Ettől azért még nem kell leesnünk a székről, hiszen nyolcadosztályról beszélünk. Az utolsó három találata azonban többet ért mindegyiknél, pedig csupán felkészülési mérkőzésen szerezte. Az élvonalban szereplő Crystal Palace-szal találkozott ugyanis csapata, a találkozón jó ideig csak a kispadot koptatta. Aztán a 65. percben csereként beállva varázsolt: hat perc alatt ért el mesterhármast. Több se kellett az ellenfélnek, a mérkőzés után azonnal szerződést ajánlott Andersonnak, aki természetesen rögtön el is fogadta azt. Nem túlzás az állítás: a tini mindössze hat perc alatt lépett előre hét osztályt Angliában. A BBC információi szerint a támadó eddig 200 fontot keresett hetente, most 30 ezret adtak a játékjogáért, vagyis a fizetésében is jelentős gyarapodás várható. A szigetországban annak is utánanéztek, hogy a szövetség (FA) még soha nem regisztrált ekkora szintlépést, vagyis – valószínűleg megdönthetetlen – történelmi csúcsot állított fel.
Keshi Anderson2
Keshi Anderson2
Edzője, Dan Kennoy így jellemezte: „Fantasztikus lába van. Hiába lohol a nyakán a védője, akár csak öt centire tőle, fürge lábainak köszönhetően a legváratlanabb pillanatban hagyja ott. Remek az ütemérzéke, ráadásul intelligens játékos.” Már első felnőtt szezonjában húsz gólt szerzett, és azóta rengeteget fejlődött, idén biztosan túl is szárnyalta volna, ha nem „fosztják meg” a lehetőségtől. Bár ezt nyilván csöppet sem bánja. „Engem nem lepett meg, hogy szerződtették – folytatta a szakember. – Régóta mondom neki, hogy mekkora tehetség. Csak arra vártam, hogy ezt komoly klub is felfedezze. Tudta ezt ő is, ezért az utolsó másfél évben mindent beleadott, hogy felfedezzék, hiszen kora miatt erre talán most volt utoljára lehetősége.” A tervet sikeresen végrehajtotta, de nem kell, hogy a tündérmese ezzel véget érjen, jöhetnek a még komolyabb kihívások.