UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-02-11 21:35

A tizenhat között

Tizenhat közé jutott a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie kettős az ifjúsági párosok versenyében a cseh nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Egyesben a nyolc magyar közül csupán Majoros Bence és Imre Leila folytathatja.

UP-info A cseh nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokság nyitónapján az ifjúságiak léptek asztalhoz. A magyarok közül a csoportkörben csupán Majoros Bence és Imre Leila nem volt érdekelt, ők kiemeltként, a főtáblán kezdtek.
Fehér Orsolya Forrás: ITTF
Fehér Orsolya Forrás: ITTF
A fiúk közül Heiszman Henrik és Kovács Gábor egyaránt két vereséggel zárt a csoportjában, így nem jutott tovább. Ők a vigaszágon folytathatták, Bruckner Máté viszont a török Ali Afsin Gül és a görög Joannisz Szguropulosz egyaránt 3-0-s legyőzésével főtáblára került. A hatvannégy között kikapott 4-0-ra az izraeli Mathan Simontól, így a BVSC pingpongosa búcsúzott az egyesek versenyétől. Ahogy párosban sem érdekelt már: Majoros Bencével nyolcadikként rangsorolták őket, de a harminckettő között a görög Damianusz, Szguropulosz duó ellen 3-1-es vereséget szenvedtek. A Heiszman Henrik, Kovács Gábor kettős szintén a főtábla első körében búcsúzott, miután a fehérorosz-orosz Kanin, Jarusin páros 3-0-ra megverte. A negyedik helyen kiemelt Majoros Bence viszont egyesben a lengyel Kamil Nalepa 4-2-es legyőzésével bejutott a legjobb harminckettő közé. Csütörtökön a nyolcaddöntőért a szlovák Samuel Kaluznyval játszik. A lányok ennél jobb napot zártak: Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie csoportelsőként, míg Fehér Zsófia kvartettje második helyezettjeként jutott a hatvannégyes főtáblára. Imre Leila tizenötödik kiemeltként először a harminckettő közé kerülésért állt asztalhoz, s 4-0-ra nyert a svájci Camille-Chloé Linke ellen. A román Alina Zaharia ellen folytathatja.
Fehér Orsolya Forrás: ITTF
Fehér Orsolya Forrás: ITTF
Fehér Zsófiának viszont a hatvannégy között befejeződött a verseny, miután a francia Océane Guisnel legyőzte 4-0-ra. Fehér Orsolya nagyot küzdött a továbbjutásért, de végül a spanyol Nora Escartin döntő játszmában, 4-3-ra nyert ellene. Hartbrich Leonie egyesben szintén befejezte a viadalt, őt az orosz Anasztaszija Kolis búcsúztatta 4-2-vel. Párosban Imre Leila és Fehér Zsófia a hatvannégy között búcsúzott, miután kikapott 3-1-re a finn Eriksson, Lundström kettőstől. A Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie duó játék nélkül került a harminckettőbe, ahol a harmadik kiemelt cseh-thaiföldi Kapounová, Ketkuan párossal találkozott, és bravúrral, 3-2-re nyert. A nyolc közé kerülésért a fehérorosz Trigolosz, Csikanava kettőst kell legyőzniük. A verseny részletes eredményei ITT megtekinthetőek.