UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-14 09:19

Csak edzőpartnerek

Beleszaladt a késbe a részben fiatalokból álló Balatonfüred férfi kézilabdacsapata az EHF-kupában, miután Veszprémben 31-19-es vereséget szenvedett a horvát Nexétől az EHF-kupa csoportkörében.

UP-info A több utánpótláskorú játékosra is építő Balatonfüred már azzal jó eredményt ért el, hogy biztossá tette a helyét a 16 között az EHF-kupában. A csoportkör kezdetén a horvát RK Nexe várt Csoknyai István együttesére; a csapatból többen sérültek, néhányan pedig nem százszázalékos állapotban vállalták a játékot. Mivel a balatonfürdei csarnok nem felett meg az EHF előírásainak, a mérkőzést 1500 szurkoló jelenlétében Veszprémben játszották.
balatonfured_penovacz_karoly_veol
balatonfured_penovacz_karoly_veol
A vendégek azonban tettek arról, hogy a meccstől hamar elmenjen minden hazai drukker kedve. Az első tizenhat percben mindössze két gólt lőtt a Füred, ez pedig előrevetítette a végeredményt. A Nexe minden szempontból átrohant Csoknyai együttesén, amely a 31-19-es eredménnyel nagy, de a látottak alapján reális pofont kapott. Örülni legfeljebb annak lehet, hogy a fiatalok jó teljesítményt nyújtottak: a már a felnőttválogatottban számításba vett, 19 esztendős Bánhidi Bence ötször is betalált. A négyszer eredményes, 18 éves Győri Mátyás szomorúan értékelt a veol.hu oldalon. – Nem szeretnék sokat beszélni erről a rossz élményről. Nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, de nincs sok időnk lógatni az orrunkat. Minél előbb össze kell szedni magunkat. Gratulálok a Nexe csapatának, viszont bízom benne, hogy a visszavágó szorosabb lesz. A vezetőedző, Csoknyai Istvánt az nso.hu idézte. – Az első tizenöt percben rutintalanságunk miatt óriási hibákat követtünk el, és jelentős hátrányba kerültünk. Voltak időszakok, amikor próbáltunk felzárkózni, de nem sikerült. Sajnos csak edzőpartnerei voltunk a horvátoknak. Férfi EHF-kupa, D-csoport, 1. forduló: BALATONFÜRED-RK NEXE 19-31 (8-13) Veszprém, 1500 néző, játékvezetők: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldávok). BALATONFÜRED: Székely – Iváncsik T. 4 (2), Ligetvári, Bánhidi 5, Gerdán, Faluvégi, Kovacsics. Csere: Borbély (kapus), Németh B., Győri 4, Bóka 3, Szöllősi Ba. 3, Vasvári, Gábori, Grigorjev, Kancel. Edző: Csoknyai István. NEXE: Lelic – Bozic 5, Celebi 5 (1), Jurjevic 4, Mrdenovic, Vegar 4, Nuic 3. Csere:Juzbasic (kapus), Crnic, Barisic 1, Tomas, Kruzic 1, Sokolic 2, Sakic 3, Oroz, Herceg 3. Edző:Zdenko Kordi Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/2, ill. 1/1. A Balatonfüred további programja az EHF-kupa csoportkörében: Február 21. 16.00: Eskilstuna Guif-Balatonfüred, Február 28. 16.00: Balatonfüred-Melsungen Március 7. 20.00: Melsungen-Balatonfüred Március 14. 19.00: Nexe Nasice-Balatonfüred Március 20. 18.15: Balatonfüred-Eskilstuna Guif