UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-02-15 13:09

Kis műhely, nagy elismerés

Február 17-én adják át „Az év műhelye”-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított a „A hónap műhelye”-elismerés tizenkét nyertese közül érdemelhet ki egy szakosztály. Honlapunk sorozatban mutatja be a győzteseket: ezúttal a Szőlőskert Nagyréde SC ökölvívó-szakosztályát.

Nagy-Pál Tamás A 2008-ban alakult Szőlőskert Nagyréde SC testvérpárja, Virbán Gábor és Martin is szerepelt novemberben a junior Európa-bajnokságon, előbbi ezüstéremmel, utóbbi ötödik helyezéssel térhetett haza. Ennek a teljesítménynek köszönhetően a klasszikus kis szakosztály elnyerte a MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu közös elismerését, „A hónap műhelye”-díjat.
Fehér_Gyula
Fehér_Gyula
A mini egyesületnek a vezetője, az edzője, s egyben szponzora is Fehér Gyula, aki húsz-huszonöt ökölvívónak vezeti az edzéseket, a klubtagok fele utánpótláskorú. Bár sokan nincsenek a 3000 fős település büszkeségének versenyzői, szép eredményeket értek el az előző esztendőben. Két emlékversenyen is felfértek a dobogóra: a Dobó Katicán Dudás Blanka (52 kg) állhatott fel a legalsó fokára, míg a Bornemissza Gergelyen Virbán Gábor (46) és Martin (48) is megnyerte a súlycsoportját, ahogy Polyák Patrik (64) is, Tóth Márk (75) pedig csak a döntőben szenvedett vereséget. A Virbán-testvérek az országos bajnokságon is hozták a papírformát: nem találtak legyőzőre. Gábor ráadásul a torna legtechnikásabb öklözőjének járó különdíjat is hazavihette. A serdülő-korosztályban Tóth Dávid (48) vitte a prímet: az Eb-n ötödik lett, majd megnyerte az országos bajnokságot, utóbbin Tóth Milán (+76) bronzérmesként zárt.
Virbán Gábor
Virbán Gábor
A lányok sikere sem maradt el: a serdülők között Dudást csak a döntőben tudták megállítani, ahogy Demény Máriát (52) is a juniorok mezőnyében. A díj történetének második ökölvívó nyertese egyébként nem csak versenyzőkkel foglalkozik, ugyanis Fehér Gyula hitvallása az: ha valaki nem kifejezetten tehetséges, akkor sem küldi el a klubtól. Mindezek tükrében a Szőlőskert is eséllyel pályázik „Az év műhelye”-elismerésre. Február 17-én kiderül, hogy melyik egyesület nyeri el. A Szőlőskert Nagyréde SC novemberi sikereiről és a díjátadóról is írtunk, a sikeres műhelyről készült videót pedig ITT tekintheti meg.