UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-02-16 13:40

A jég urai

Február 17-én adják át „Az év műhelye”-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-elismerés tizenkét tavalyi nyertese közül érdemelhet ki valaki. Honlapunk sorozatban mutatja be a győzteseket, tizenkettedikként az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiát.

UP-info A  Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj történetében először nyert az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, mégpedig a decemberi teljesítménye alapján. A sportág meghatározó utánpótlás-műhelye ekkor már hetedszer szerepelt a jelöltek között.
A díjazottak Forrás: Szalmás Péter/MOB
A díjazottak Forrás: Szalmás Péter/MOB
A klub utánpótlás-csapatai – kéthetes szünetet követően – több bajnokságban is élről várták a december végi folytatást. A hónap elején az osztrák juniorbajnokságban (EBYSL) a Fehérvár toronymagasan állt az első helyen, s a pauza után ott folytatta, ahol abbahagyta: két győzelemmel. Ráadásul idehaza is csak tisztes távolból követték az ellenfelek. Az ifjúsági csapat az osztrák ifjúsági ligában (EBJL) szintén az élen karácsonyozott, míg a magyar bajnokságban a harmadik helyről vágott az alapszakasz folytatásának. A serdülők már a középszakaszban tartottak, amelynek decemberi találkozóin az A csoportot vezető Ocskay Akadémia nem talált legyőzőre. Kell-e mondani: a kölyökbajnokságban is a fehérvári klub állt az első helyen. A játékosok egyéni mutatói szintén kiválóak: az EBYSL-ben a legfontosabb táblázaton jelenleg is nyolcan szerepelnek az első tízben, s Kornakker Dániel védési aránya decemberben a legjobb volt a mezőnyben. Az osztrák ifibajnokságban Bors Gergő szintén élen állt a kapusok összevetésében. Az utánpótlás-nevelő műhely csapatai a megelőző szezonban is remekeltek: a hazai korosztályos bajnokságokat egytől egyig az Ocskay Akadémia nyerte. Továbbá az U18-as gárda diadalmaskodott az első alkalommal kiírt osztrák ifjúsági bajnokságban. A juniorok viszont nem tudták megvédeni címüket az EBEL U20-as sorozatában, miután a döntőben a Ljubljana jobbnak bizonyult. Idén természetesen az a céljuk, hogy visszaüljenek a trónra. Esélyük van arra, hogy „Az év műhelye”-díj február 17-i gálaestjén újabb elsőséget gyűjtsenek be. A győztesről ITT számoltunk be, az átadóról készült videós összefoglalót ITT találja.