UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-17 12:33

A tűz hiányzott?

Csoknyai István szövetségi kapitány fájlalja, hogy nem érezte a csapaton a „na, most mindent beleadunk!"-mentalitást a junior férfi kézilabda-világbajnoki selejtezőn, Gillinghamben.

UP-info Miként arról honlapunk is beszámolt, a junior férfi kézilabda-válogatott januárban elbukott a Nagy-Britanniában rendezett világbajnoki selejtezőn. Csoknyai István szövetségi kapitány már kevéssel a második helyet hozó kvalifikáció után beszélt arról honlapunknak, hogy minimum megkérdőjelezhető játékvezetés mellett zajlott a hollandok elleni, utóbb sorsdöntőnek bizonyuló mérkőzés. A kolyokkezi.hu oldal a WAX magazinnak a szakemberrel készített interjúját közölte, amelyben új nézőpontból is szó esett a fiaskóról.
gillingham
gillingham
– Azt mondom, hogy tizenkilenc gólt kapni sorsdöntő mérkőzésen jelzi, hogy a védekezés és a kapusteljesítmény rendben volt – felelte Csoknyai a vezéregyéniség hiányát firtató kérdésre. – Ami a támadást illeti, a nyári Európa-bajnokságon szereplő két irányító sérült volt, így két fiatal mellett döntöttünk, akik korábban már bizonyítottak, de sajnos ezen a mérkőzésen nem tudtak igazán jól játszani. Ezzel együtt hangsúlyozom, hogy nem ők voltak a hunyók, csapatként buktunk meg. A 2013-ben U19-es vébén tizedik, 2014-ben U20-as Európa-bajnokságon kilencedik helyet szerző kézilabdázók többségének a brazíliai lehetett volna az utolsó korosztályos világversenye. – Négy ifjúsági korú játékos volt nálunk, de a ’94-95-ös korosztálynak ez lett volna az utolsó lehetősége világversenyre eljutni, és nagyon kellemetlen érzés, hogy nem éreztem igazán a csapaton, hogy „na most mindent beleadunk”. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem küzdöttek, de amikor egyetlen meccsen dől el a sorsunk, akkor vannak szituációk, amikből mindenáron nekünk kell jól kijönni, és ebben sajnos alulmaradtunk, a hollandok motiváltabbnak tűntek. Nagyon rossz érzés volt látni a végén a sok csalódott arcot, élén a szakvezetéssel, mindannyian szerettünk volna eljutni erre a világbajnokságra. Álommal lettünk szegényebbek. A kézilabda-szövetség januári elnökségi ülése úgy értékelt, hogy a férfi juniorválogatottnak ki kellett volna vívnia a vb-részvételt, így a selejtezőn való búcsú nem megfelelő eredmény, ugyanakkor a testület februárban tovább elemzi a csapat teljesítményét. Csoknyai megbízatása mindenesetre január 31-én lejárt.