UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-19 15:18

A kapuban az igazi

A felnőttek és az ifjúságiak között szerepel a serdülőválogatottba is meghívott Szabó Dóra. A debreceni kapustehetség példaképe Triffa Ágnes, idővel szeretne olyan jó lenni, mint ő.

UP-info Nem lehet nem szeretni őt. Szabó Dóra mosolygós, bűbájos lány, akire talán még az ellenfelek sem haragszanak, amikor kivédi a szemüket. – Az egyik barátnőm hívott le edzésre, akivel még bölcsődébe jártunk együtt – eleveníti fel a kezdeteket a nyolcadik osztályba járó kapus. – Emődi Tünde néni mindjárt az első alkalommal beállított a kapuba, nekem pedig megtetszett, és ott ragadtam. Később kipróbáltam magam a mezőnyben is, de visszatértem a gólvonalra, az az igazi.
szabodora_dvschandball
szabodora_dvschandball
A sportág alapjait a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolában sajátította el. A műhely hagyományosan a DVSC utánpótlását neveli, így a 2000-es csapattal és Vida Gergely edzővel a nyáron átkerült a klubhoz. – Szerettem a sportiskolában játszani, de most jó érzés Loki-mezben pályára lépni. Az edzőnk és csapat ugyanaz, ami pluszt jelent, hogy az NB II-es felnőtt bajnokságban is játszunk, s ez ilyen fiatalon nagy lehetőség fejlődésre. Ráadásul Dóra néhány 2000-es születésű csapattársával együtt már az NB I-es ifjúsági bajnokságban is bemutatkozott. S időközben a serdülőválogatottat irányító Bohus Bea felfigyelt rá, meghívta az edzőtáborba. – Jól éreztem magam a válogatottban, remélem máskor is kapok meghívót. Ha sikerül, szeretnék jó kapus lenni, de a sportban bármikor közbejöhet sérülés, ezért tudom, hogy a tanulás is fontos. A példaképem Triffa Ágnes, vele jóban is vagyok. Remek kapus, és nagyon rendes az életben. Talán egyszer én is olyan jó leszek, mint ő. (Forrás: dvschandball.hu)