UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-21 19:19

Megnőtt, de még nem felnőtt

Érd kiváló sportolója lett a városi kézilabdacsapat juniorja, Szabó Laura. Az egy híján 190 centiméter magas játékos edzésmunkája remek, akárcsak adottságai. Edzője hatvanperces kézilabdázót faragna belőle, aki idővel a felnőttválogatottban is helyet kaphat.

reb A női labdarúgás napjainkban is küzd az elismertségért, pláne igaz volt ez tíz-tizenkét évvel ezelőtt. Ez azonban nem tántorította el Szabó Laurát, hogy már az óvodában a tánc helyett a futballt válassza. Komolyabb céljai nem voltak a gólszerzésen túl, ám nagyjából tízévesen a láb helyett a kéz küldte a kapura a labdát: édesanyja ajánlására kézilabdára váltott. A tárnoki lány már akkor Érdre került, ahol azóta is űzi a sportágat, nevelőedzője pedig, Oláhné Balog Tünde jelenleg a juniorcsapatban gardírozza.
f492c9944e9ad802c8754e427ee49257
f492c9944e9ad802c8754e427ee49257
–  Az elején azért nem volt egyszerű, nehezen szoktam át egyik mozgásról a másikra – gondol vissza mosolyogva a startra Szabó. – Ezért aztán nem is első látásra, hanem sokkal inkább fokozatosan szerettem bele a sportágba. Amikor viszont néhány éve az élvonalba került az Érd, komolyan elhatároztam, hogy én is NB I-es játékos leszek. Jelenleg a juniorcsapatban szárnyal, s bár még nem számolnak vele a felnőttek között, a nemzetközi kupasorozatban való szerepléshez szükséges engedélyt is biztosította neki a klub. –  Nem is tudok rosszat mondani róla – kezdi érthető elfogultsággal Oláhné. – Az edzésmunkája kiváló, hihetetlen a küzdőszelleme. Nem a csapat kapitánya, de minden tulajdonsága megvan hozzá, a többiek tisztelik őt, elfogadják, amint mond. Magas lány, jó adottságokkal, ami a beálló poszton nagy előny. Persze a korából fakadóan is rengeteg területen fejlődnie kell, de ha sikerül jól megerősíteni, akkor védekezésben és támadásban is nagyon hasznos játékossá válhat, aki idővel akár a válogatottban is számításba jöhet. A posztján, a korosztályában egyik legtehetségesebbnek tartott 17 éves kézilabdázó bár gondol a jövőre, évekkel előre nem tervez, hiszen éppen elég a tennivalója a mindennapokban. Mesterével egyetért abban, hogy nagyon sok munka vár rá, bőven van még mit tanulni védekezésben és a beállós mozgásban is. Egy-egy szorosan elveszített meccs után túl sokáig rágódik azon, mit kellett volna másként tennie. Ezen változtatni akar, a kitartás viszont kifejezetten az erénye. A múlt nyáron ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző már meghívta az ifjúsági válogatottba, és jelenleg is a bő keret tagja. Szabó úgy tudja, a következő szezontól már a felnőttcsapattal edzhet, ami mindig értékes lépés a profi játékossá válás útján.