UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-02-25 20:17

Nikola "Jordan" Kielben

Rövid ideig még édesapjával azonos csapatban szerepel, ám legkésőbb 2017-ben csatlakozik a Kiel csapatához a friss igazolás, a 18 éves osztrák Nikola Bilyk. A balátlövő ambiciózus: a kézilabda Michael Jordanje akar lenni.

reb Ki-ki vérmérséklete szerint jó vagy rossz szájízzel gondolhat vissza a magyar férfi junior kézilabda-válogatott szereplésére, amely a 2014-es U20-as Európa-bajnokságon a kilencedik helyen zárt. A Csoknyai István vezette gárdán túl a sportág kedvelőinek – ha előbb nem – már akkor feltűnhetett az osztrákok gólgyárosa. A 18 éves Nikola Bilyk 55 találattal a viadal gólkirálya lett, posztján a legjobbnak választották, és persze a legértékesebb játékosnak is. Az osztrák felnőttválogatottban már 17 évesen debütáló balátlövő – aki a januári katari vb legfiatalabb játékosa volt – felkeltette a német sztárklub, a THW Kiel érdeklődését is, amely a napokban előszerződést kötött vele, és három évre leigazolta.
Qatar 2015 M61 AUT vs QAT
Qatar 2015 M61 AUT vs QAT
A jelenleg az osztrák HC Fivers Margareten csapatában pallérozódó játékosnak legkésőbb 2017-ben csatlakoznia kell a németekhez. – Előbb be akarom fejezni az iskolát, és sikerekhez segíteném a klubot, ezért nem azonnal váltok – jelzi Nikola. – Óriási megtiszteltetés ugyanakkor, hogy a világ egyik legjobb együttesébe igazolok. Mindig azon gondolkoztam, mennyire nehéz megfelelő csapatot választani, mert gyerekként ilyen egyesületben akartam játszani. Most kinyílt az ajtó, és boldog vagyok. A 198 centiméter magasra nőtt legénynek a génjeiben van a kézilabda, hiszen ukrán édesapja kapus, és 1999 óta a Fivers-ben véd. Szergej Bilyk tunéziai klubban is szerepelt, ezért született a fia az afrikai országban, de három éves kora óta Ausztriában él. Nikola már 15 évesen bemutatkozott édesapja együttesében. Azóta együtt játszanak, amit különleges élménynek tart a sarj. A spanyol Barcelona is megpróbálta levadászni, ám a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes németek nyerték a versengést. – A kézilabda Michael Jordanje akarok lenni. Ez a legnagyobb célom, és mindent megteszek azért, hogy a világ egyik legjobbja legyek. A leendő kieli edzője már most „el van ájulva" tőle: Alfred Gislason szerint Nikola jelen pillanatban a világ legnagyobb tehetsége a posztján. Megjegyzés: éppen tíz esztendeje egy másik Nikola, az akkor 21 éves Nikola Karabatic a német sztárklubba igazolt, és négy évvel később a világ egyik legjobb játékosaként távozott onnan… (Forrás: www.eurohandball.com)