UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-02-27 14:46

Világ Kupa-rekord

Húsz ország háromszázhatvan versenyzője áll rajthoz Egerben, a tizedik CMAS uszonyosúszó Világ Kupán. A sportág legnívósabb idei, hazai viadalán jó eséllyel szállnak vízbe a magyarok.

UP-info Egy esztendeje az akkor húsz éves Senánszky Petra három számban is győzött az egri Világ Kupán, és a legeredményesebb versenyző is lett. Hasonló szereplésre ezúttal is lehetősége nyílik, hiszen szombaton és vasárnap a legjobb uszonyosúszók méretnek meg a sportág hazai fellegvárának számító Egerben.
kosinagergo
kosinagergo
Az idei év legrangosabb hazai viadala népszerű a sportolók körében, hiszen húsz ország 360 versenyzője jelezte részvételét. Ezzel rekordot is döntenek a szervezők, ugyanis soha, sehol nem vonult fel ennyi ország a VK-n. A házigazdák legszívesebben nem sok sikert engednének át a vendégeknek. A felnőttek tavaly négy első, öt második és három harmadik helyet szereztek, és az előttünk álló hétvégén szinte az összes hazai élversenyző rajthoz áll. A rutinos klasszis Kanyó Dénes mellett Senánszky és a 18 éves Kosina Gergő is szerepel. A fiatalabbak közül a tavaly junior-világbajnok Kardos Laura, illetve az ugyanott bronzérmes Balogh Máté is vízbe száll. Az uszonyosúszás hazánk egyik legsikeresebb sportága a nem olimpiai sportágak között. A magyar felnőtt- és juniorkorú versenyzők rendre aranyakkal és más színű érmekkel, nemritkán világcsúcsokkal térnek haza a világversenyekről. Pénteken regisztráció és edzés szerepel a programban, míg szombaton és vasárnap egész nap a versenyszámok zajlanak. A viadallal együtt elkezdődik a kvalifikáció az idei világversenyekre.