UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-03-01 12:23

Több csarnok, több jégidő

Várhatóan július végétől újabb pálya áll a székesfehérvári hokisok rendelkezésére. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok már régóta kevés jégidőt biztosított. Az új elsősorban a felkészülést szolgálja.

Pusztai Viola Már régóta tervezik, most úgy néz ki, hogy végre megvalósul.  A Fehérvár AV 19 a közösségi oldalán jelentette be: minden akadály elhárult, hogy Székesfehérváron újabb jégpálya épüljön. Szinte hihetetlen, hogy eddig csak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok adott otthont – a felnőttcsapat mellett – az akadémia növendékeinek, a többi jeges sportágnak edzésre és az iskolai testnevelésnek.
Az ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnok Fotó: Soós Attila
Az ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnok Fotó: Soós Attila
− Reggel hattól éjfélig zajlottak edzések, így oldottuk meg eddig, hogy mindenkinek jégidőt biztosítsunk – mondja Ocskay Gábor. – Az utóbbi két évben az akadémisták jégóraszáma messze elmaradt az ideálistól. Vannak olyan korosztályok, amelyeknek már heti 5-6 edzés kellene a jégen, de csak 3-4 fért bele. Remélem, az akadémia teljesítményében a C pálya nagyon komoly előrelépést hozhat. Eddig is gyakorlatilag a Fehérvár volt a zászlóshajó és a legjobb eredményeket is mi értük el, de például a MAC-nak felnőttcsapat nélkül sokkal több jégórája van, mint nekünk. Persze az jó, hogy vannak komoly vetélytársak Budapesten, illetve javult a jégpálya- és a létesítményhelyzet, többek között a Kisstadiont is befedték. A sátras, nézőtér nélküli, normál méretű jégpálya közvetlenül a csarnok mellett épül, és elsősorban edzésre szolgál. Az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia tiszteletbeli elnöke elmondta: van terv kétezer férőhelyes A stadion építésére is, amely multifunkcionális létesítményként nemcsak jégkorong, de kézi- és kosárlabda-mérkőzésekre is alkalmas lenne. Arra azonban 2017-ig biztosan várni kell. Addig a B-t próbálják üzemképes állapotban tartani, amelyben a jégpályatestet és a hűtőgépészetet három éve teljesen felújították. Csak a nézők komfortos kiszolgálását nem látja el. − Nagyon ránkfért már az új létesítmény, szeretnénk, ha július végén, augusztus elején már lenne jég rajta, és először az nyitna meg. Terveink szerint a két pálya párhuzamosan hét hónapig állna rendelkezésre, és amelyik olcsóbban üzemeltethető, az még plusz három hónapig. A C csarnok építése jelenleg 300-350 millió forintos beruházást jelent, amelynek 70 százalékát TAO-támogatásból fedezik. A 30 százalékos önrészt, azaz 100-130 millió forintot Székesfehérvár önkormányzata vállalta magára.