UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-02 12:08

Alma és fája

Brooklyn Beckham nem kell az Arsenalnak. A hírek szerint annyira csalódott emiatt, hogy felhagy a labdarúgással, és inkább modellkarrierbe kezd.

Nagy-Pál Tamás A Manchester United legendás játékosának, David Beckhamnek három fia van, akikről azt mondják, hogy megörökölték édesapjuk tehetségét.
Brooklyn Beckham1
Brooklyn Beckham1
A gyerekek azonban nem a Vörös Ördögök utánpótlásában pallérozódnak, hanem az Arsenaléban. Cruz, a legfiatalabb az U10-es csapatban, Romeo már az U13-asban. A legidősebb, Brooklyn pedig nemrég felvételt nyert a londoni klub akadémiájára is, ahol azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. De ne szaladjunk ennyire előre! A 15 éves Brooklyn tavaly ősszel került az Arsenal akadémiájára, és az angol lapok nem győztek áradozni a tehetségéről. Állítólag a Manchester United és a Chelsea is sorban állt az ifjú Beckhamért, az Ágyúsokat ily módon megtiszteltetés érte azzal, hogy őket választotta. „Nagy tehetség, jövő nyáron akár már profiszerződést is kaphat. Davidnek nagyon jó a kapcsolata Arsene Wengerrel, akit szintén lenyűgözött Brooklyn” – mondta állítólag a Daily Starnak a klubhoz közel álló forrás. Pár hete pedig úgy tűnt, valóban nem túlértékelésről van szó, ugyanis Brooklyn azzal került a hírekbe, hogy felhívták az U18-as csapatba. Aki ismeri az Arsenal játékospolitikáját, tisztában van vele, hogy ez mekkora szó: ebből a korosztályból Észak-Londonban egyenes út vezethet a nagycsapatba, ahogy ez már ebben a szezonban is megtörtént, vagyis Brooklyn olyan társakat kapott, akik a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is pályára léptek már. A történet az elmúlt napokban váratlan fordulatot vett. A hírek ugyanis már arról szólnak, hogy az Arsenal akadémiáján a szezon végétől már nem tartanak igényt Brooklyn szolgálataira. És erre jön az adalék: az állítólagos tehetség egyes források szerint ezzel a lendülettel vissza is vonul, és inkább modellkedésre adja a fejét – mégpedig szó szerint.
Brooklyn Beckham2
Brooklyn Beckham2
Ha a hír igaz, akkor bizony nagyon messze esett az az alma a fájától. De a félreértések elkerülése végett: csöppet sem szeretnénk bántani azért szegény srácot, mert kevesebb tehetség szorult a lábába, mint az apjáéba, ezt rajta kívül sok milliárd ember mondhatja el magáról. A sztoriban az a meglepő, hogy úgy tűnik: David Beckham mentalitását, kitartását sem örökölte meg legidősebb gyermeke. A világklasszis középpályása pályafutása során nem ismert lehetetlent, edzésmunkájáról és alázatosságáról ódákat zengtek. Nagy pénzben mernénk fogadni rá, hogy nem adta volna fel pályafutását az első komolyabb akadály miatt. Bár az is igaz, hogy a lehetőségei is mások voltak: őt – ismereteink szerint – akkoriban még nem kecsegtették fényes modellkarrierrel.