UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2015-03-04 17:51

Álomszerű nyitónap

Major Veronika – szokás szerint – megnyerte a junior női futócéllövők 40 vegyes számát az Arnhemben zajló 10 méteres Európa-bajnokságon. A tortára a 14 éves Gáspár Lalita tette a cseresznyét, aki női junior puskások között lett aranyérmes.

reb – Megnyerte! Ez a kicsi lány megnyerte! Hihetetlen, hatalmas küzdelemben győzött! Jelen sorok írója hirtelen nem is tudta mire vélni Sinka László főtitkár mondatait, hiszen Major Veronika nagy fölénnyel diadalmaskodott, ráadásul a hollandiai 10 méteres – korábbi nevén légfegyveres – Európa-bajnokságon aratott sikere cseppet sem számít meglepetésnek. Csakhogy mire telefonhívásunk eléri a helyszínen tartózkodó Sinkát, a mindössze 14 éves Gáspár Lalita szétlövésben győzött 10 méter puskában, így azonnal érthetővé vált a főtitkár lelkesedése.
major_veronika_granada
major_veronika_granada
– Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen döntőben ennyire lehet izgulni – mondja a röplabda és a kézilabda-szövetség korábbi főtitkáraként sok izgalmas csatát megélt szakember. – Hihetetlen jó érzés látni, hogy ez a kicsi lány már az első pillanattól jól lőtt. A fináléban viszont nagy harcot vívott a brit Seonaid Mcintosh-sal. Szétlövés döntött, ám Lalita 10,3-at ért el, és az ellenfele erre nem tudott válaszolni. Nagyon örülök a sikerének, szerintem közönség kedvence lett. S ha már szurkolók: végig tapsoltak, drukkoltak, igazi meccshangulatot teremtettek, ám Lalita így is végig koncentrált maradt. Nem Gáspáré a nap egyetlen magyar sikere, hiszen a világ- és Európa-bajnoki címvédő Major Veronika ismét megmutatta, a futócéllövők 40 vegyes számában senki másnak nincs helye a dobogón tetején: nagy fölénnyel végzett az élen, 375 körös eredményét riválisai meg sem tudták közelíteni. A második helyet a francia Florence Louis 351-gyel, a győztes magyartól 24 (!) körrel elmaradva szerezte meg. Rossz hír a vetélytársaknak, hogy Veronika az utóbbi világversenyeken mindig párban szerezte az aranyérmeket, pénteken pedig a juniorok 20+20-as viadalát rendezik... Puskában a Gáspár, Toma Dorina, Hanák Gabriella csapat a negyedik helyen végzett, mindössze 0,8 körrel lemaradva a dobogóról.