UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-06 13:38

Megtört az átok

Úgy érzi, eddig átok ült rajta, de meglőtte szezonbeli első gólját, ami fontos pontot ért a Haladásnak. Németh Márió szerint nem a szombathelyi gárda a leggyengébb az NB I-ben, így biztosan bennmarad. A 19 éves középpályás nem szeret védekezni, de az U20-as világbajnokságon muszáj lesz.

Nagy-Pál Tamás Németh Márió (címlapfotó: nyugat.hu) másodszor volt kezdő ebben a szezonban az NB I-es Szombathelyi Haladás színeiben, és góllal hálálta meg a bizalmat Szentes Lázár vezetőedzőnek. A 19 éves játékos lövése nemcsak tetszetős volt, de fontos pontot ért a bennmaradásért harcoló csapatnak a Diósgyőr ellen. Honlapunknak az U20-as válogatottról is nyilatkozott:
Németh Márió Szendi Péter
Németh Márió Szendi Péter
„Nem vagyok teljesen elégedett, lehetett volna jobb is. A gólomnak nagyon örültem, mert eddig mintha átok ült volna rajtam. Igaz, keveset játszottam. Most újra kezdő lehettem és nem rossz, hogy rögtön betaláltam. Remélem, sikerült bejátszanom magam a kezdőcsapatba. Bennem van mostanában a gól, az edzőmeccseken is jól ment, szeretném ezt a formát tovább vinni.” Németh elmondta: örültek a döntetlennek, hiszen nekik az olyan csapatok ellen, mint a DVTK, a Videoton vagy a Fradi, elég pontot rabolniuk, a tabella hátsó felében található gárdákat kell megverniük. „Amiatt viszont már nem voltunk boldogok, hogy a Pécs meglepetésre nyerni tudott Újpesten, így megelőzött minket.” A középpályás úgy érzi: összeállt a téli felkészülés alatt a csapat. „Alcibiadéval erősödött a védelem, Martinez nagyon kreatív játékos és Mancini is sokat tud segíteni. Csak olyanokat igazoltunk, akik húzóemberek lehetnek. Közben Rocchi bokája rakoncátlankodik, Davide Petrucci játékengedélye még nem érkezett meg... Szóval, leszünk még jobbak is.” Amire szükség is lehet, hiszen éppen az említett Baranya megyei gárda otthonában vendégeskednek, vagyis igazi hatpontos meccsre van kilátás. „Készülünk a saját játékunkkal. A Pécs valószínűleg nem azt fogja mutatni, amit az Újpest ellen, sokkal vállalkozóbb lesz. Mi is többet szeretnénk támadni, de a lényeg, hogy megszerezzük a három pontot, akár csúnya játékkal is.” Németh szerint nem a szombathelyi gárda a leggyengébb, így biztosan bennmarad az első osztályban. „Nagyon fegyelmezett védekezésre és olyan támadójátékra lesz szükségünk, hogy két helyzetből legalább egyet berúgjunk. Nagyon remélem, hogy én is többször betalálok, de a gólpasszoknak is ugyanúgy örülnék.” Ahogy a válogatottban is, hiszen a játékos az U20-as világbajnokságra készülő gárda mindkét idei edzőtáborában részt vett. „A fizikai felkészülésen volt eddig a súly, de a taktika is szerepet kapott. Összességében jól sikerült, szerintem nagyjából kialakult a csapat magja. Eddig mindig kaptam meghívót, remélem, legközelebb is, és a vébére is utazhatok.” Mármint ha Szalai László is úgy látja, akivel egyébként szeret együtt dolgozni. „Remek szakember: szigorú, de közvetlen is. Mindenki kedveli. Olyan taktikát próbál kidolgozni, amivel lehet esélyünk ebben a borzasztóan nehéz csoportban. Masszív, agresszív védekezésből kell gyors kontrákkal próbálkoznunk. Alapvetően én nem szeretek bekkelni, de ez fejben dől el. Ha muszáj lesz, akkor védekezek.” Márpedig muszáj lesz, hiszen Észak-Korea és Afrika legjobb csapata mellett Brazília az ellenfél a csoportban. „Beszéltük, hogy az Eb-sorsoláson szerencsések voltunk, mégsem úgy jött ki a lépés. Most nem voltunk azok, de talán pont az válik a javunkra. Főleg, hogy a négy legjobb harmadik is továbbjut. Ezért kell a védelemnek nagyon rendben lenni Brazília vagy Afrika legjobbja ellen. Nem futhatunk bele nagy pofonba, hiszen a gólkülönbség is sokat számít.”