UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2015-03-07 12:23

Reménykeltő eredmények

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány elégedett a fiatalok maribori kadet és junior vívó Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével. A taskenti korosztályos világbajnokságtól hasonló sikereket vár, amelyen a férfi párbajtőrcsapat vezéregyéniségének, Bányai Zsombornak az indulása még kérdéses.

Pusztai Viola Bár megismételni nem tudta a 2014-es eredményeket – tizenhárom érem, közte három arany − a magyar csapat a maribori kadet és junior vívó Európa-bajnokságon, panaszra így sem lehet ok. A kadetek egy ezüst- és két bronzéremmel az éremtáblázat hatodik helyén végeztek, míg a juniorok a másodikon, az oroszok mögött, két arannyal, három ezüsttel és egy bronzzal. Olyan vívó-nagyhatalmakat előztek meg, mint az olasz, vagy a francia, de a németek is mögöttünk végeztek. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány természetesen elégedett a fiatalok teljesítményével. − Újra bebizonyosodott, hogy a magyar vívás Európa élmezőnyébe tartozik. A sikerek jól mutatják: remekül dolgoznak az edzőink, a tanítványaik folyamatosan képesek hozni az eredményeket.
Kun Anna Fotó: Augusto Bizzi/FIS
Kun Anna Fotó: Augusto Bizzi/FIS
A szakvezető kellemes meglepetésnek nevezte a junior párbajtőröző Kun Anna aranyérmét. Hozzátette: azért a szakmát nem lepte meg, hiszen az utóbbi időben remekelt a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Viszont ahogy nyert, az mindenképpen megsüvegelendő. − Az érmesek közül mindenki dicséretet érdemel, de például a férfi tőrcsapat teljesítménye is reménykeltő. A tavalyi, illetve az idei eredmények alapján bizakodhatunk, hogy a felnőttben is folytatódik a sikerszéria. Annak is örültünk, hogy a junior kardozók közül Bancsics Máté bejutott a nyolc közé, illetve a csapat ötödik lett. Főleg úgy, hogy az oroszok csak az utolsó asszóban fordították a javukra a meccset a negyeddöntőben. A Világ Kupákon nem értek el ilyen jó eredményeket, de az Eb-n megfelelő volt a küzdőszellemük. Három hét múlva a fiatalok ismét bizonyíthatnak, méghozzá a taskenti korosztályos világbajnokságon. A 2014-es plovdivi remekül sikerült, az Eb-eredmények szintén biztatóak. − Márton Anna mindenképp az esélyesek között van, és a csapatoktól is várjuk a jó szereplést. Rossz hír, hogy a férfi párbajtőrcsapat vezéregyénisége, Bányai Zsombor az Eb-n vállsérülést szenvedett, és egyelőre kérdéses az indulása a világbajnokságon. Ha úgy alakul, hogy itthon kell maradnia, reméljük, a többiek nélküle is hozzák az eredményt.