UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-11 19:14

Fejet hajtott az FTC

A Győr nyerte a női junior kézilabda-bajnokság utolsó fordulójának a rangadóját az FTC-Zugló ellen a Népligetben. A fővárosiak az ifjúságiak között nem tudták megnehezíteni a listavezető dolgát.

reb „Figyelem! Kérünk mindenkit, aki az Oázis elé parkolt, álljon el onnan, mert a rendőrség kiüríti a területet” – szakította meg az udvarias felszólítás a 13. percben az FTC-Zugló-Győri Audi ETO KC ifjúsági mérkőzést, jelezve: a biztonságiak már készülnek a néhány órával később kezdődő felnőttrangadóra. A pályán, a népligeti Elek Gyula Arénában ekkor még kevés jelét láttuk annak, hogy a fővárosi és Rába-parti zöld-fehérek csatája minden korosztályban parázs meccs, ugyanis az éllovas győriek tetszés szerint szórták a gólokat a gyengécske lábakon álló FTC-védelemnek. ftc_csapatAz egyoldalú mérkőzés persze nem vette el a szurkoló szülők kedvét, más kérdés, a szurkoló jelzőt olykor idézőjelbe tehetjük. Amikor az egyikük veszélyes játék miatt emelt hangon kéri számon a játékoson, hogy „miért a feje mellé lősz, IDIÓTA?”, valahogy nem utánpótlásmeccsen érezzük magunkat. Eközben az FTC ifistái simán, 37-18-re elveszítették az alapszakasz utolsó mérkőzését, egyúttal átadták a pályát a juniorok jóval nagyobb izgalmakat ígérő találkozójának. A Mosonmagyaróvár ugyan már megnyerte az alapszakaszt, ám a meccs előtt a két zöld-fehér együttes egyaránt 38 ponttal állt, így a tét az volt, ki megy több ponttal a legjobb négy közé. Egyre több biztonsági őrt láthattunk, lassan a kamerák is elfoglalták a helyüket, és hangolásképpen nyugodtan felvehettek volna néhány vágóképet a csatáról. Felnőttmeccseket idéző küzdelem, pulzálás, magas színvonal jellemezte a második és harmadik helyezett összecsapását. A két együttesben (akárcsak az ifjúságiban) korosztályos válogatottak sora lépett pályára, az FTC-ben néhányan (Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Hlogyik Petra) már a felnőttek között is kaptak lehetőséget. Az egyik alkalommal éppen Faluvégi alkotott. Jobb kézzel olyan szépen szedte össze a szélre kitett labdát, majd a lövővel, a ballal küldte a hálóba, hogy a felnőttek vezetőedzője, Elek Gábor is elismerősen csettintett.
gyor_csapat
gyor_csapat
Fej fej mellett haladtak a felek, gyűlt a közönség, a pálya mellett a lelátóra is valódi rangadóhangulat költözött. Amihez – sajnos – hozzátartozik a bírói ítéletek enyhébb, de inkább durvább minősítése – a „Sárgalázad van?” kérdés a leginkább idézhető megszólalás volt. Az egyik keményebb ütközést követően felcsattanó, játékosnak szóló „Le a pályáról, gyilkos!”-mondatot inkább nem minősítenénk... A lányok persze alapvetően a meccsel törődtek – már a két felnőttcsapat szurkolása mellett –, mert minden pillanatban koncentrálni kellett. Csakhogy a hajrában ez már kevésbé sikerült a házigazdának: az utolsó negyedórában majdnem tíz percig nem találtak a győri kapuba, és hiába kapartak foggal-körömmel, nem tudták megfordítani a meccset. A Győr 30-28-as győzelmet aratott idegenben, és a második helyen zárta az alapszakaszt. A vendégek mestere, Danyi Gábor szerint két jó csapat csatájában az nyert, aki valamivel kevesebbet hibázott. Udvariasan hozzátette, ha öt meccset játszanának, talán háromszor is az FTC győzne, ám ma ő jöttek ki sikeresen a csatából. Hozzátette, hogy szerencsésebb lenne, ha a lelátón a vélt vagy valós sérelmek számonkérése helyett mindenki a saját csapatát buzdítaná inkább. Persze, megértő is egyben: kivel legyen elfogult a szülő, ha nem a saját gyerekével… Női juniorbajnokság: FTC-Zugló-Győri Audi ETO KC 28-30 (17-16) Leány ifjúsági bajnokság: FTC-Zugló-Győri Audi ETO KC 18-37 (8-19)