UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-11 12:47

Mi vár rátok, győri srácok?

A Győri ETO FC klubigazgatója, Vincze Ottó honlapunknak elmondta: még nem tájékoztatták arról, mennyiben érintheti az egyesületet, azon belül is az utánpótlást a Quaestor öncsődje. Egyelőre nem is foglalkoznak az üggyel, helyette kettőzött erővel dolgoznak tovább.

Nagy-Pál Tamás Tarsoly Csaba, a Quaestor Csoport elnök-vezérigazgatója (egyben a Győri ETO FC elnöke) a hét elején tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank illetékes vezetőjét arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.
Vincze Ottó
Vincze Ottó
Azon kívül, hogy ezzel sok ezer ember megtakarítása veszhet oda, az esemény a magyar labdarúgásra is komoly hatással lehet. A Quaestor áll ugyanis az ETO Park és a futballcsapatot működtető gazdasági társaság (Győri ETO FC Kft.) mögött is. A cégcsoport 2001-ben vásárolta meg az egykori Rába Rt. tulajdonában lévő győri stadiont és a hozzá tartozó több hektáros területet, valamint az 1904-ben alapított, csőd szélére került, első osztályban szereplő Győri ETO FC-t. Arról egyelőre nincs információ, hogy a Quaestor Financial Hrurira Kft. csődje mennyiben érinti a győri labdarúgóklubot. Ha érinti, akkor az utánpótlásra is súlyos hatással lehet. A Győrnek ugyanis – ahogy azt az NB I-es tagság megköveteli – minden korosztályban van csapata, nem is rossz, hiszen például az U21-es, U18-as és az U16-os bajnokságban is a felsőházi rájátszásban szerepel tavasszal. Ott van ráadásul a klub által alapított Fehér Miklós Akadémia is, ahová jelenleg négy teljes gimnáziumi osztály jár. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az ETO klubigazgatóját, Vincze Ottót, aki elmondta: mivel egyelőre az sem tisztázott, hogy az egyesületet mennyire érintheti az eset, nem tudja, az utánpótlás bajban lehet-e. „Amíg nincs információnk, nem is szeretnénk foglalkozni az üggyel. Mi most csak a szakmai munkával foglalkozunk. Dolgozunk tovább, ha lehet, kettőzött erővel” – mondta. Végül hozzátette: amint bármiről hivatalos tájékoztatást kapnak, honlapunknak rögtön beszámol a fejleményekről. Mindenesetre csak bízni tudunk benne, hogy nem a legrosszabb forgatókönyv valósul meg, és a több száz ifjú labdarúgó nem „kerül az utcára.”