UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-03-13 12:55

Több mint játék

Az egyesült államokbeli Lincoln középiskolájának kosárlabdacsapata levonult a pályáról és helyre tette a szurkolókat, akik kikezdték a Down-szindrómás pom-pom lányukat.

UP-info Nem ér bántani a sérült cheerleadert – ezt üzente  az egyesült államokbeli Lincoln középiskolájának kosárlabdacsapata legutóbbi mérkőzésén. Az együttest buzdító pom-pom lányok közé tartozik a Down-szindrómás Desiree Andrews is, akit az egyik meccsen csúfolni kezdett néhány szurkoló. A fiatal lányt vélhetően nem először érte ilyen atrocitás, oda sem figyelt a megjegyzésekre. Nem úgy a kosarasok.
desiree
desiree
A társulat – meghallva a sértéseket – a mérkőzés közepén levonult a pályáról. Az edző is „vette a lapot", időt kért, és a játékosaival együtt vonta felelősségre a csúfolódókat, akiknek az srácok láttán hirtelen elvitte a cica a nyelvüket. „Az egyik fiú először csak figyelmeztette a nézőtéren a szurkolót, de amikor nem hagyták abba a csúfolódást, elhagyta a pályát, és a csoport felé indult, a többiek pedig követték" - nyilatkozta a Lincoln edzője, Brandon Morris a Kenosha Newsnak. A nézőtéri hangulatkeltőket aztán kiküldték a tornateremből, és folytatódott a meccs. Az iskolai diákjai hamar összefogtak a Desiree-ért: a diákokat kitüntetik, a tornatermet pedig „D's House”-ra nevezték át, tisztelegve a cheerleader előtt. A fiatal lány rengeteg barátot szerzett, és nagyon boldog volt, hogy így kiálltak érte a társai: „Hihetetlen, ez a legkedvesebb, legcsodálatosabb dolog, ami valaha történt velem…”