UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-15 11:25

Jobb vagy, mint apád

A szurkolók szerint már most is jobb, mint az apja. Henrik Larsson csemetéje, a 17 éves Jordan megszerezte első gólját a Helsingborg színeiben, és nem is akármilyet.

Nagy-Pál Tamás Jordan Larsson nevével először akkor találkozhattunk a világsajtóban, amikor legendás édesapja, Henrik két évvel ezelőtt 41 évesen visszatért a Högaborg csapatába, és egy gárdában szerepelhetett az akkor 15 esztendős fiúval.
Jordan és Henrik
Jordan és Henrik
A Barcelona, a Manchester United és a Celtic egykori kiválósága nem feltűnési viszketegség miatt döntött így: segédedzője volt a gárdának, és a rengeteg sérült miatt kellett vállalnia a játékot. A mérkőzésen mindkét Larsson kitűnő teljesítményt nyújtott, a svéd gárda 4-2-es győzelmet ünnepelhetett. Jordanről - aki Rotterdamban született, de pár nappal később Glasgow-ba költözött, hiszen édesapja a Celtic játékosa lett – már akkor írták, hogy ígéretes támadó középpályás, akit több nagy klub is szívesen látna az akadémiáján. A skót fővárosban teljesen beszippantotta a futball, mindig ott volt édesapja mérkőzésein, a bajnoki címeket pedig rendszerint együtt ünnepelte vele a pályán. Aztán amikor a papa a Barcelonától kapott szerződést, Jordan hétéves lett, és igazolt játékos a katalán sztárklubban. Az akadémiai kort azonban már nem ott érte meg, hiszen a svéd csatár visszavonult, és hazaköltözött, Jordan pedig a már említett Högaborg utánpótlásában pallérozódott. Apjához hasonló vagy még gyorsabb ütemben fejlődött: tagja lett a svéd korosztályos válogatottnak, és 15 éves korára a másodosztályú gárda alapembere. Két felnőttszezonja olyannyira jól sikerült, hogy az élvonalbeli Helsingborg játékosa lett, ahol nem mellesleg édesapja a menedzser. A fiú nemrég első gólját is megszerezte, nem is akármilyet: 17 méterről felsőkapufás gólt ragasztott a bal sarokba a Syrianska elleni kupamérkőzésen. A szurkolók nem voltak szívbajosak, azonnal zrikálni kezdték a Larsson családot és „Jobb vagy, mint apád” rigmussal éltették a gólszerzőt. Ezt persze még korai kijelenteni, de könnyen valósággá válhat, hiszen Henrik három évvel idősebb volt, amikor első gólját szerezte a Helsingborg színeiben.