UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2015-03-16 15:36

Utánam! A vendég Kardos Botond

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmes tornász, Kardos Botond és a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán lesz Buda Márton vendége az Utánam! című utánpótlássport-műsorban, amelyet kedden este hallhat a Petőfi Rádión.

UP-info Újra kedd, újra Utánam! – Buda Márton a Petőfi rádión hallható utánpótlás-magazinjában újabb ifjú tehetséget mutat be a hallgatóknak. E heti vendége a tornatermek világából érkezik.
Kardos Botond Fotó: Szalmás Péter/MOB
Kardos Botond Fotó: Szalmás Péter/MOB
A műsorban szerepelt már a korosztályos sport krémjéből Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok vívó, Tóth Krisztián junior vb-első cselgáncsozó, az ifjúsági Eb-győztes Juhász Adél úszó, az Australian Openen a juniorok között elődöntős teniszező, Gálfi Dalma, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes sportlövő, Péni István, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Szilágyi Liliána, Gurisatti Gréta ifjúsági vb-ezüstérmes, válogatott vízilabdázó és legutóbb Márton Anna junior világ- és Európa-bajnok kardvívó. Kedd este nyolctól a tornász Kardos Botond lesz hallható. A Vasas tizenhét éves ígérete a korosztályos világversenyeken már többször megcsillogtatta tudását. A nandzsingi ifjúsági olimpián öt szeren döntőbe jutott, korláton ezüstérmes lett. Már a felnőttek között is kipróbálta magát, s célul tűzte ki a riói olimpiát. A tornát művészetnek tartja, az ifiolimpia után a brit sajtó a legelegánsabb tornásznak nevezte. Erről és még sok minden másról beszélget Buda Mártonnal. A fiatal sportolóhoz természetesen ezúttal is érkezik vendég: a kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros világ- és Európa-bajnok tornász, a Nemzet Sportolója-cím jelöltje, Magyar Zoltán. A korábbi műsorok ITT visszahallgathatók.