UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-19 15:30

Eljutni Bulgáriába

Bár többen is sérüléssel bajlódtak, végül csak Gergényi Bencét kellett kihagynia Belvon Attila szövetségi edzőnek az U17-es válogatott keretéből. A Tajti Mátyás fémjelezte gárda az Eb-selejtező elitkörét pénteken kezdi meg Telkiben a csehek ellen.

Nagy-Pál Tamás Csehország ellen kezdi meg pénteken az U17-es Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörét a válogatott. Belvon Attila fiai nagy lehetőség előtt állnak, hiszen most először tizenhat csapatos döntőt rendeznek, vagyis a nyolc négyes csoport első helyezettje mellett a hét legjobb második is kvalifikálja magát a kontinenstornára.
Tajti Mátyás U17
Tajti Mátyás U17
Az elmúlt napok egyik legfontosabb feladata az edzések mellett az volt, hogy teljes képet kapjunk a játékosokról – kezdte honlapunknak a szakember. - Több sérültünk is van, és meg kellett nézni, ki bírhatja közülük száz százalékos állapotban mind a három meccset. Ráadásul azt is figyelembe kellett vennünk, hogy eltiltás miatt a csehek ellen két játékosomra sem számíthatok. Rajtuk kívül egyébként öt játékosnak kell vigyáznia, mert sárgalapja van az előző tornáról.” Tóth Dávid betegsége miatt már a bő keretnek sem lehetett tagja, míg a sérültek között van a Barcelonában futballozó Tajti Mátyás, a selejtező első szakaszában brillírozó Herjeczki Kristóf, valamint a szintén meghatározó játékosnak számító Dragóner Filip és Gergényi Bence is. Közülük végül csak utóbbi nem tudja vállalni a játékot. Visszatérve a csehek elleni premierre: a csapat egész héten a nyitómeccsre készült. „Az együttmozgásokat gyakoroltuk, mert a csehek nagyon szervezettek. Elemeztük a játékukat, és kerestük a módját, hogyan győzhetjük le őket. Védekezésben és támadásban is készültünk. A csehek szűk területen játszanak, rengeteg párharccal. Előrébb védekeznek, és gyorsan körbeveszik a labdás játékost. Nekünk a területváltásokra kell figyelnünk, és a már említett együttmozgást tökéletesítenünk. Nem szakadhatnak szét a csapatrészek. Fontos lenne a győzelem az első meccsen.” Annál is inkább, mert a cél egyértelmű: eljutni a májusi bulgáriai Eb-re. Az Eb -részvétel utoljára 2006-ban, még a Koman Vladimir fémjelezte korosztálynak sikerült „Tisztában vannak a fiúk a téttel és a céllal is. Eszerint készülnek, és mindent meg is fognak tenni ezért. Arra kell figyelnünk, hogy aki képes ilyenkor túlpörgetni magát, azt visszafogjuk, aki meg lazább, azt optimális szintre hozzuk. Sokat beszélgettük a fiúkkal.”
herjeczki
herjeczki
A csehek után skótok, végül a bosnyákok következnek. „Mind a négy csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra. Hiszek abban, hogy benne lehetünk abban a kettőben, amelyik az Eb-n szerepelhet. A futball mindig szolgál meglepetéssel. Sok mindenen múlhat: a mentális és fizikai állapoton, de akár sérülés vagy eltiltás is közbeszólhat. A lényeg, hogy kihozzuk magunkból a maximumot.” Az első mérkőzést Telkiben, míg a másik kettőt a felcsúti Pancho Arénában játssza a gárda. „Jelenthet plusz motivációt a hazai pálya, hiszen biztosan ott lesznek a családtagok és a klubokból a csapattársak, edzők is a mérkőzéseken. De nem érzem, hogy az különleges befolyásoló tényező lehet a végeredményben.” A nyitómérkőzést március 20-án, péntek délután fél 5-kor rendezik Telkiben. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti. U17-es Eb-selejtező, elitkör, 7. csoport 1. forduló, március 20. (péntek) 14:00 Skócia–Bosznia-Hercegovina (Tatabánya) 16:30 Magyarország–Csehország (Telki, Sport1) 2. forduló, március 22. (vasárnap) 14:00 Csehország–Bosznia-Hercegovina (Tatabánya) 16:00 Magyarország–Skócia (Felcsút, Sport 2) 3. forduló, március 25. (szerda) 14:00 Skócia–Csehország (Tatabánya) 14:00 Magyarország–Bosznia-Hercegovina (Felcsút, Sport1)

A keret Kapusok:  Demjén Patrik (MTK Budapest), Varga Ádám (Ferencvárosi TC). Védők: Nemes Barna (Honvéd-MFA), Szalai András (MTK Budapest), Patik Márton (FC Salzburg), Virág Ákos (Debreceni VSC), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Szalai Attila (SK Rapid Wien). Középpályások: Bodrogi János (Honvéd-MFA), Vogyicska Bálint (MTK Budapest), Keményffy Máté (Puskás Akadémia), Tajti Mátyás (FC Barcelona). Támadók: Tömösvári Bálint (Honvéd-MFA), Bíró Bence (SC Vitória Guimaraes), Dragóner Filip (Ferencvárosi TC), Herjeczki Kristóf (Honvéd-MFA), Kovács Dávid (Vasas Kubala Akadémia).