UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-03-23 17:24

A gól ötvenegy árnyalata

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U16-os csapata nyerte az European Rookie Kupa elnevezésű kaposvári tornát. Így a fehérváriak már biztosították helyüket a salzburgi négyes döntőben. A Szarajevo csapatát 51-0-ra győzték le.

Pusztai Viola 51-0 – erre az eredményre bármilyen csapatsportágban felkapja a fejét az ember. Ezúttal a jégen esett ennyi gól. Méghozzá az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia HK Stari Grad Vukovi Sarajevo elleni mérkőzésén a kaposvári European Rookie Kupán. Az U16-os csapatoknak rendezett vetélkedőn azért a bosnyák csapatnál erősebb ellenfelekkel is rivalizált Kercsó Árpád együttese. − A szlovén bajnokságot veretlenül nyerő Mladi Jesenice ellen szenzációs meccset játszottunk. Vezettünk 3-0-ra, de kicsit elkönnyelműsködtük. A biztos előny tudatában olyan játékosoknak is lehetőséget adtam, akiknek nem kellett volna. Az ellenfél gólt lőtt, vérszemet kapott és kiegyenlített. Végül a hosszabbításban behúztuk a meccset.
A Fehérvár U16-os csapata
A Fehérvár U16-os csapata
A több orosz hokist is a soraiban tudó bécsi LA Starst 10-2-re verték a fehérváriak, edzőjük szerint ezen a találkozón is remekekül ment a játék. A bosnyákok ellen viszont akármit csinálnak, nehéz lett volna veszíteni. − Ellenük nem lehetett hokiról beszélni, teljesen kezdők voltak. A szakmán belül azt mondjuk, nem tudtak korcsolyázni, de ez így nem igaz, mert valamennyire ment nekik. Lőhettünk volna százat is, de végül ötvenegyszer találtunk be a kapujukba. Nem mondhattam a gyerekeknek, hogy ne vegyék komolyan, hiszen az az ellenfél megalázása, a sportág kicsúfolása lett volna. Amit az osztrákok csináltak, az bohózatba illő volt: egyszerűen félreálltak. Én a legjobbakat nem is játszattam, azok szereztek ennyi gólt, akik kevesebbet szerepeltek a tornán. Kercsó most hallott először arról, hogy Bosznia-Hercegovinában is jégkorongoznak. Úgy tudja, mindössze két hónapig áll rendelkezésre jégfelület a fiataloknak. − Érdekesség, hogy mivel muzulmán vallásúak, a meccs előtt letérdeltek a jégre, és imádkoztak. Igaz, arra is volt példa, hogy összeverekedtek egymással a jégen. A kaposvári vendéglátással és a szervezéssel a Fehérvár elégedett volt, a srácok – akik az U16-os bajnokság megnyerését hajszőkítéssel ünnepelték − élvezték a délelőtti előadásokat is, amelyek az European Rookie Kupa programjának része. Természetesen a három győzelem azt jelenti, hogy az ifj. Ocskay már biztosan ott lesz az áprilisi, salzburgi négyes döntőben. Ugyanerről az UTE csak hajszállal maradt le: bár a müncheni tornán a házigazdák csapatát 14-1-re, a Ljubljanát 7-0-ra legyőzte, a Vienna Capitalstól hosszabbításban kikapott 3-2-re, így a második helyen végzett. A MAC Budapest és a Miskolci JJSE  a hétvégén lép jégre Szlovéniában, illetve Ausztriában.

European Rookie Kupa, U16-os jégkorongtorna, Kaposvár, eredmények: ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia-LA Stars 10-2, Jesenice-Szarajevo 33-2, ifj. Ocskay- Jesenice 4-3 (hosszabítás után), LA Stars-Szarajevo 21-5, ifj. Ocskay-Szarajevo 51-0, Jesenice-LA Stars 6-4. A végeredmény: 1. ifj. Ocskay 8 pont, 2. Jesenice 7, 3. LA Stars 3, 4. Szarajevo 0.

European Rookie Kupa, U16-os jégkorongtorna, München, eredmények: UTE-München 14-1, Vienna-Ljubljana 5-0, Vienna-UTE 3-2 (h. u.), Ljubljana-München 8-1, Vienna-München 9-1, UTE-Ljubljana 7-0 A végeredmény: 1. Vienna Capitals 8 pont, 2. UTE 7, 3. Ljubljana 3, 4. München 0.