UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-23 13:21

Róth és Tóth is távozik

Róth Kálmán a győri utánpótlással kapcsolatos teendői miatt lemondott az élvonalbeli Mosonmagyaróvár KC SE vezetőedzői posztjáról. A klub kérésére – bár nem így tervezte – már a rájátszás előtt elhagyja a női kézilabdacsapatot. Az együttesnek nem csak trénere, de legjobbjainak egyike is távozik: Tóth Gabriella a Bajnokok Ligája-címvédő játékosa lesz.

reb A tizedik helyről várja az NB I-es alsóházi rájátszást a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata, amely zaklatott körülmények között készülhet a folytatásra. A klub sajtóközleményben tudatta: Róth Kálmán vezetőedző távozik a posztjáról.
roth_kalma_mkcse
roth_kalma_mkcse
– Harmadik éve látok el párhuzamosan több, egyenként is egész embert kívánó feladatkört – nyilatkozta honlapunknak a szakember. – Felelek a győri utánpótlásért, a győri akadémiáért és emellett tevékenykedtem vezetőedzőként Óváron. Egyértelmű volt, már csak az egészségem miatt is, hogy valamelyik munkakörtől meg kell válni. A jövőben szeretnék nagyobb figyelmet fordítani a győri utánpótlás szakmai igazgatói posztra. Hamarosan indul az új akadémiai osztály beiskolázása, a nagyjából ezerkétszáz gyereket gondozó rendszerben meghatározott célok és elvárások pedig több időt igényelnek. – Ezúton is szeretnénk Róth Kálmánnak megköszönni, hogy feladatát más felelősségteljes pozíciója mellett professzionálisan és teljes elhivatottsággal végezte – mondta Tenk Gábor klubelnök. – A Győri Audi ETO KC-ban betöltött munkájához, továbbá a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola pedagógusaként végzett tevékenységéhez további sok sikert kívánunk.” A mosonmagyaróvári klub azzal a kitétellel fogadta el a lemondást, hogy nem a szezon végén, hanem már a rájátszást megelőzően végrehajtják a személycserét. Róth jelezte honlapunknak, ő magától nem hagyta volna ott a csapatot kevéssel a befejezés előtt, ám az egyesület így látta jónak, ezért már most távozik. A cseh junior-nőiválogatott edzője, Hlavaty Tamás követi őt, aki a DHC Slavia Praha vezetőedzői pozícióját cserélte a mosonmagyaróvárira. A másodedzői feladatkört továbbra is Bognár Róbert látja el.

Friss információ, hogy Győrben folytatja a pályafutását a 18 éves Tóth Gabriella. „Nagy kihívás, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom. Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrben, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a legjobbak között” – idézi a tehetséget a győri klubhonlap.