UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-27 09:54

Sára már kezdi elhinni

Életében nem izgult még annyira Suba Sára, mint az első válogatott tornáján, végül az U17-es Európa-bajnoki selejtező legjobb kapusának járó elismerést is elnyerte. A némi önbizalomhiánnyal kűzdő balmazújvárosi kézilabdázó lassan elhiszi, hogy helye van a legjobbak között.

reb „Gyöngyszemet találtunk. Balmazújvárosból jött Suba Sára, akinek érdemes lesz megjegyezni a nevét. Úgy gondolom, két-három év múlva Pálinger Katalin (a felnőttválogatott csapatmenedzsere, kapusedző - A szerk.) is találkozhat vele" – dicsérte Hajdu János, az U17-es válogatott szövetségi edzője a 15 éves hálóőrt, akit pár esztendő múlva akár a felnőttválogatottban láthatunk. Honlapunk két hónapja már felhívta a figyelmet a balmazújvárosi felnőttek között védő tehetségre, ám Suba sokkal hatékonyabb „kampányt” folytatott a budapesti Népfürdő utcai csarnokban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.
suba_sara01
suba_sara01
Az első, a németek elleni meccsen (21-20) még csak epizódszerephez jutott, a görögök elleni (42-14) parádén viszont remekelt – a bemondó, Horti Gábor számtalanszor búgta a nevét a mikrofonba. – Életemben sosem izgultam még annyira, mint a németek elleni bemelegítés közben – kezdi az élménybeszámolót a 15 éves kapus. – Sejtettem, hogy Hlogyik Petra kezd, hiszen jóval több tapasztalata van, mint nekem. A görögök elleni meccs előtt viszont már az öltözőben szólt az edző: úgy készüljek, hogy csak akkor cserélnek le, ha nem vagyok formában. Szerencsére, viszonylag jól védtem, bár egy-két hibám így is volt. Az ukránok ellen neki sem ment úgy a játék: a társulat akkorra már biztosította a helyét az augusztusi macedóniai Európa-bajnokságra, annak tudatában pedig nehéz volt maximumon pörögni. Ennek ellenére egyénileg is díjazták, a torna legjobb kapusa lett. – Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy én kapom az elismerést, sose történt korábban ilyen. Jól éreztem magam a társaságban. A lányok nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, átérezték, hogy viszonylag új vagyok. Sok hasznos dolgot tanultam Bartalos Bélától, és rengeteget akarok tenni azért, hogy a rosszul berögzült dolgokat kijavítsam. Azt nem tudom, bevédtem-e magam a válogatottba, de szeretnék később is meghívót kapni. Balmazújvárosba visszatérve rengetegen gratuláltak neki, sok-sok vállveregetést kapott. S ami legalább annyira fontos, ő maga lendületbe jött, ellentétben a novemberi válogatott összetartással, amikor a görcsösség rányomta a bélyegét a későbbi teljesítményére. – Nem sok önbizalmam van, ezért mindig kételkedem, tényleg ott-e a helyem. Most viszont feldobott a válogatott szereplés, és kezdem elhinni, hogy joggal kerültem a nemzeti csapatba.