UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-03-30 16:41

Görbicz-suli Erdélyben

A Győri Audi ETO KC és Székelyudvarhely sportiskolája szakmai együttműködési megállapodást írt alá vasárnap. Annak eredményeként a határon túli városban megalakult a Görbicz Anita Kézisuli.

UP-info A vasárnapi, hazai pályán aratott tizenegyedik Magyar Kupa-siker mellett más miatt is emlékezetes lesz a győrieknek a Ferencváros elleni finálé. A Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub ugyanis tovább bővíti az egyébként is irigylésre méltóan színvonalas és széles alapokon nyugvó utánpótlás-nevelését. Az egyesület és a székelyudvarhelyi sportiskola a döntő szünetében írt alá szakmai együttműködési szerződést, amelynek értelmében létrejön a Rába-partján talán valaha megfordult legjobb játékosról, a most gyermeket váró Görbicz Anitáról elnevezett kézilabda-iskola
kislany_gorbicz_gyori_eto
kislany_gorbicz_gyori_eto
– Az utóbbi években klubunk utánpótlásképzése messze túllépte a város, illetve a megye, sőt az ország határait is – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a győri klub elnöke. – A csallóközi és a kozármislenyi példa azt mutatta, hogy érdemes tovább szélesíteni a szakmai együttműködés körét, és az ETO utánpótlás-képzési módszertanát megosztani az arra fogékony utánpótlás-bázisokkal. Az együttműködés alapja, hogy az edzőink átadják az ETO-ban kialakított utánpótlás-képzési rendszer know how-ját, a szakmai alapokat, továbbá segítséget nyújtunk a csatlakozó egyesületeknek az anyagi forrásuk megteremtésében is. Cserében az ETO utánpótlás-bázisa növekszik, és az új, csatlakozó egyesületek legtehetségesebb játékosainak lehetősége nyílik csatlakozni a klub akadémiai képzéséhez. A székelyudvarhelyiek nagyon örülnek a lehetőségnek. – Régóta keressük már az együttműködés módját a Győrrel, és óriási lehetőséget látunk a közös munkában – vezet be a részletekbe a székelyudvarhelyi egyesület elnöke, Bakó Lajos. – Nagy népszerűségnek örvend nálunk a kézilabda, a most induló suliban már majdnem kétszáz palántával kezdjük a munkát. Görbicz Anita nevét itt is mindenki ismeri, a kézilabda királynője hatalmas vonzerő lesz. A Görbicz Anita Kézisuli jelképesen a névadó világsztár és a székelyudvarhelyi egyesület hatéves növendékének kezdődobásával indult el. (Forrás: gyorietokc.hu)