UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-03-31 08:49

Elszántak a győriek

Vincze Ottó szerint a Győri ETO utánpótlásában dolgozó edzők elszántak, és a klub körül kialakult helyzet ellenére is elsősorban azzal foglalkoznak, hogy a gyerekek továbbra is a megfelelő ütemben fejlődjenek. Optimistán látják a jövőt, s bíznak abban, hogy minél hamarabb megoldódnak a gondok.

Nagy-Pál Tamás Március elején robbant a hír, hogy a Quaestor bedőlése miatt veszélybe került a győri futball jövője (ITT). Az eset az utánpótlást is vastagon érintheti, hiszen hattól huszonegy éves korig mintegy 350 játékos tartozik a klub kötelékébe.
Vincze Ottó
Vincze Ottó
Közben napvilágot látott, hogy az Audi megvonta támogatását a Győri ETO-tól, ellenben az utánpótlás-képzést továbbra is szeretné valamilyen formában szponzorálni. Kollégánk akkoriban a klub korosztályos bajnokiján járt, ahol szülőkkel beszélgetett, akik elmondták: nem aggódnak különösebben a jövő miatt (ITT). A klubban azóta jobbára nyilatkozatstop van, így leginkább találgatások jelennek meg a sajtóban. A csakfoci.hu pedig arról számolt be, hogy a korosztályos gárdák utazási költségeit legutóbb már a szülőknek kellett állniuk, illetve az uzsonnázást megszüntették. Vincze Ottó klubigazgató viszont honlapunknak kijelentette: nem tud róla, hogy megszorító intézkedéseket kellett volna tenniük az utánpótlásban. „De az biztos, hogy nem mindennapi helyzetbe kerültünk. Csak bízni tudok abban, hogy azok, akinek ez a dolguk, minél hamarabb megoldják.” A szakember elmondta: a korosztályos csapatok életében semmilyen változás nem állt be, olyannyira, hogy kiválóan szerepelnek a bajnokságban, egy kivételével mind a felsőházban. Az U16 a harmadik, az U17 a hatodik, az U21 a nyolcadik helyet foglalja el, míg az U18 az alsóház negyedik helyén tanyázik. „Továbbra is azt az utat járjuk, amit kijelöltünk magunknak. Összefogásra van szükség: ilyenkor tudja mindenki megmutatni, hogy mennyire elkötelezett a Győr, illetve a gyerekek iránt. Mert ők a legfontosabbak az egész történetben.” Vincze elárulta: minden edzővel leültek, és őszintén beszéltek arról, hogyan élik meg a kialakult helyzetet. „Én azt láttam, hogy elszántak, mert tudják: ez a szakma valójában arról szól, mennyire vagy elkötelezett. Ezt csak szenvedéllyel lehet csinálni. Mindenki átérzi az események súlyát és azon van, hogy a gyerekek megkapják ugyanazt, mint eddig. Nem állt meg az élet. Optimisták vagyunk és bízunk abban, hogy a helyzet pozitív irányba változik. És ez tényleg nem csak púder. Persze, foglalkozunk a témával, beszélgetünk róla, de az edzésekre mindenki átszellemül, és csak azon dolgozik, hogy a fiatalok továbbra is a megfelelő ütemben fejlődjenek.” És közben persze a szülőket is informálni kell, akik sokszor érdeklődnek a folytatásról. „Természetesen kapunk aggódó telefonokat, és nem is szoktam hazudni senkinek. Elmondom: aki eddig is elhitte nekem, hogy jó helyen van nálunk a csemetéje, higgye el, hogy a jövőben is mindent megteszünk.” Az utánpótlás-rendszer tehát továbbra is gond nélkül működik Győrben, és arra vár, hogy megoldódjon a helyzet.