UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2015-04-01 18:24

Dupla haszon

Olaszországba utazik rangos tornára az U19-es fiú röplabda-válogatott, ahol nemcsak erős riválisok ellen játszhat, hanem a szakmai stáb felkészülési meccseket, közös edzőtáborozásokat is köthet le a jövő évben esedékes Eb-selejtező előtt.

Nagy-Pál Tamás Immáron 33. alkalommal rendezik meg a kontinens egyik legrangosabb utánpótlás-viadalát, az U19-es korosztálynak kiírt Ferruccio Cornacchia-emléktornát. Az olaszországi Pordenone városában tizenkét ország, összesen 88 nemzeti és klubcsapata méri össze tudását a húsvéti ünnepek alatt.
Zarka Péter
Zarka Péter
A seregszemlén magyar alakulat is letette már a névjegyét, hiszen a Győr 1997-ben, 1999-ben és 2001-ben is az első helyen végzett a fiú mezőnyben. Ezúttal az U19-es válogatott képviseli hazánkat a megméretésen Zarka Péter vezetésével, aki a lehető legerősebb kerettel kelhet útra. „Majdnem mindenki itt lesz, akit meghívtam. Egyedül Kun Benedek sérült meg, így Kovács Nándor személyében újoncot avatunk. A keret gerince azokból áll, akik ott voltak Oroszországban is az Eb-selejtezőn. Néhányan betegek, de a visszajelzések alapján ők is jöhetnek velünk.” A szakember nagyon örül a lehetőségnek, hiszen az Eb-selejtezőket leszámítva a válogatottnak nagyon kevés lehetősége van ilyen rangos mezőnyben szerepelni.„Egyébként is mérkőzéshiányban szenvedünk, úgyhogy mindenképp hasznos lesz ez a pár nap. Másrészről fel tudjuk térképezni, hogy milyen formában vagyunk egy évvel az Eb-selejtező előtt. Addig még mindenképp meg szeretnénk erősíteni a keretet.” A mieink a chilei válogatottal, a bolgár Dunav Ruséval és az olasz Padova gárdájával kerültek egy kvartettbe. A csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. „Ellenfeleinkről gyakorlatilag nem tudunk semmit, de nem is akartuk feltérképezni őket. Nem ez a fontos, hanem, hogy minél több mérkőzést játszhassunk. Ehhez persze jó lenne minél messzebb jutni, de nincs konkrét célunk. Botorság is lett volna meghatározni, hiszen a srácokat csak most kapom vissza, egyetlen edzésünk lesz a torna előtt. Meglátjuk, ki milyen formában van.” A mérkőzéseken kívül a kapcsolatépítésre is remek lehetőséget szolgáltat a fesztiváljellegű esemény. „Az esték biztosan nem az alvásról, hanem az ismerkedésről szólnak inkább. Lesznek szakmai fórumok is. Az egyik célom, hogy nyárra leköthessek barátságos meccseket vagy közös edzőtáborozásokat. Nyilván nem a chilei válogatottal, hanem a környező országok csapataival.” A 13 tagú keret és a szakmai stáb péntek reggel indul útnak.

A keret: Bögöly Gábor (ütő, Kaposvár), Keen Cameron (feladó, Kaposvár), Guzmics Richárd (feladó, Dunaferr), Kun Benedek (ütő, Dunaferr), Kalmár Ákos (átló, Dunaferr), Gönczi Imre (ütő, Szolnok), Kholman Norbert (center, Dunaferr), Madár Máté (liberó, Sümeg), Kovács Nándor (center, Kecskemét), Bohnicsek Szilveszter (center/ütő, Dunaferr), Tar Szabolcs (ütő, Dunaferr), Horváth Kristóf (ütő, Szolnok), Szabó Márton (center, Kecskemét).

A magyar válogatott csoportprogramja

Április 4., szombat

11:00 Magyarország–Dunav Ruse

15:30 Magyarország–Chile

18:30 Magyarország–Padova