UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-02 15:03

„Játszhatunk a Reallal”

Tajti József örül, hogy a Puskás Akadémia a Real Madriddal és a Feyenoorddal került egy csoportba a Puskás–Suzuki-kupán, hiszen éppen az a cél, hogy a játékosok topklubokkal mérkőzzenek. Amellett, hogy Puskás Ferenc szellemi örökségének méltó emléket állítsanak.

Nagy-Pál Tamás Ha húsvéti ünnepek, akkor Puskás–Suzuki-kupa (címlapfotó: puskassuzukicup.net): a fociutánpótlást figyelemmel követők már megszokhatták, hogy áprilisban a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd mellett külföldi sztárcsapatok mérkőznek az U17-es tornán, hiszen immár nyolcadszor rendezik meg.
Tajti József
Tajti József
Ismét rangos lesz , hiszen a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz és a román Hagi Akadémia megszokott hármasa mellett a holland Feyenoord kapott meghívást. Tajti József főszervezővel beszélgettünk. „Szerencsénk van, mert az első hét tornát Szöllősi György rendezte, aki azért bejáratta már nekünk a csatornákat. Ennek ellenére komoly munka, rengeteg izgalom van mögöttünk, hogy minden időben a helyére kerüljön.  A legnehezebb feladat a csapatok megszólítása volt, illetve inkább az időpont egyeztetése. Szerettünk volna idén a Real mellé még egy remek utánpótlással bíró húzónevet, így sikerült végül a hollandokkal megállapodnunk.” A szakmai igazgató elmondta: torna legfontosabb célja továbbra is az, hogy Puskás Ferenc szellemi örökségének méltó emléket állítsanak. „Emiatt is komoly presztízse van már a viadalnak. Arról sokat elárul, hogy amikor Roy Makaay kihúzta a Feyenoord ellenfelének a madridi gárdát, boldogan telefonált haza: játszhatunk a Reallal! Én is nagyon örülök, hogy egy csoportba kerültünk a két topklubbal, hiszen az a lényeg, hogy komoly ellenfelekkel mérkőzhessünk.” Bár a Puskás Akadémiának még egyetlen alkalommal sem sikerült otthon tartania a serleget, győzelmi célokkal vág neki a küzdelmeknek. „Emellett az is fontos, hogy ezek a mérkőzések örök élményt adjanak a gyerekeknek. Illetve azt is megtudjuk, hogy miben kell fejlődnünk a nemzetközi élmezőnyhöz képest.”
Roy Makaay
Roy Makaay
A magyar résztvevők is komoly játékerőt képviselnek, hiszen a Honvéd és a Puskás áll a korosztályos tabella első két helyén. „A csapat egységes. Ezúttal nincs olyan kiemelkedő egyéniség, mint az előző generációban, de van jó pár válogatottunk,  akinek nagyon jó a mentalitása. Amiatt sokra vihetik. És ott van Magyari Szilárd, aki már a tavalyi tornán is játszott.” Mindenki nagyon motivált, hiszen nem mindennap léphetnek pályára ilyen kaliberű klubcsapatok ellen. „És nem csak a Realról vagy a Feyenoordról van szó. A Hagi Akadémia keretében például tudomásom szerint nyolc-kilenc román válogatott is van, például a névadó fia is. Arról nem szólva, hogy az egész ország láthatja őket, hiszen a döntőről televíziós közvetítés is lesz. Egyértelmű, hogy mindenki szeretné megmutatni magát.”

A csoportbeosztás A-csoport: Puskás Akadémia, Feyenoord, Real Madrid B-csoport: Budapest Honvéd, Hagi Akadémia, Panathinaikosz A menetrend Április 3., péntek 11:00 Puskás Akadémia–Feyenoord 13:30 Budapest Honvéd–Hagi Akadémia Április 4., szombat 11:00 Puskás Akadémia–Real Madrid 13:30 Budapest Honvéd–Panathinaikosz Április 5., vasárnap 11:00 Feyenoord–Real Madrid 13:30 Hagi Akadémia–Panathinaikosz Április 6. hétfő 12:00 mérkőzés az 5. helyért 14:00 mérkőzés a 3. helyért 16:30 döntő