UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2015-04-03 17:37

Látható a fejlődés

Nyolc érmet és négy pontszerző helyet szereztek a magyarok a lignanói junior cselgáncs Európa Kupán. A két keretedző elégedett az év első válogatóversenyén nyújtott teljesítménnyel. A fiatalok közül többen is fejlődtek az előző idényhez képest.

Pusztai Viola Harminchét magyar cselgáncsozó mérettette meg magát az elmúlt hét végén a lignanói junior Európa Kupán. A fiatalok nyolc éremmel és négy pontszerző hellyel zártak. A viadal után pár napot még Olaszországban edzőtáboroztak, a hazaérkezés után a két keretedző értékelte a teljesítményüket honlapunknak.
Ohát Zalán (kékben) Forrás: EJU
Ohát Zalán (kékben) Forrás: EJU
A fiúk négy bronzérmet (Monori Dániel 55 kg, Kordély Péter 81 kg, Ohát Zalán 90 kg, Rudinszky Ádám 100 kg) és két pontszerző helyet (Pongrácz Bence 55 kg, Joó Ákos +100 kg) szereztek. Neu Gábor elégedett ezzel a teljesítménnyel, de elmondta, ebből még sok mindent nem lehet leszűrni: − A verseny nagy létszámú, de közepes erősségű volt. Azt láttam, hogy sokat fejlődtek a fiatalok. Kordély és Ohát például tavaly még a nemzetközi mezőny közepén helyezkedett el, de idén jobb szereplés várható tőlük. Elindultunk az úton, ez volt az első nemzetközi verseny, és az év még elég hosszú. Szeretném, ha töretlen lenne a fejlődésük, és sikeresen fel tudnának készülni a világversenyekre. Elölről kell kezdenünk mindent, „tuti emberünk” nincs, mint tavaly Tóth Krisztián vagy Bartha Ákos, illetve Végvári Martin. De a mostaniak között is lesz olyan, aki nemzetközi sikereket érhet el. A lányok sem maradtak érem nélkül, sőt, az Atomerőmű SE versenyzője, Pupp Réka 48 kg-ban aranyat hozhatott haza. Mellette Tamási Szandra (44 kg), Tóth Fanni (78 kg) és Szigetvári Mercédesz (+78) állhatott fel a dobogóra, méghozzá a harmadik fokára. Polgár Luca (52 kg), illetve Varga Réka (+78) a pontszerző hetedik helyen végzett.
Pupp Réka 48 kg-ban nem talált legyőzőre Forrás: EJU
Pupp Réka 48 kg-ban nem talált legyőzőre Forrás: EJU
− Bár több meghatározó ország cselgáncsozói is hiányoztak, a szezon első válogatóversenyén reális eredmények születtek – kezdte az értékelést Radics Attila. − Kiemelendő Pupp Réka teljesítménye, aki megnyerte a súlycsoportját, a három bronzérmet ugyanakkor ifi versenyzők szerezték. Velük, és a pontszerzőkkel elégedettek vagyunk, a többiektől azért ennél jobb helyezéseket várunk. A korosztály két meghatározó versenyzője nem indult a viadalon: Gercsák Szabina felnőttversenyen vett részt, a junior Eb-ötödik Tóth Patrícia pedig sérült. Bízunk benne, hogy a következő junior-válogatón már ők is szerepelnek. Az Európa-kupa után a magyar küldöttség két és fél napot nemzetközi edzőtáborban töltött, ahol elsősorban küzdelmet gyakorolhattak. Neu szerint hasznos tapasztalatokat szereztek a fiatalok, s jó felfogásban végezték a munkát az edzéseken.

Junior Európa-kupa, Lignano (Olaszország) Férfiak: 55 kg: 1. Sadik Maharramov (Azerbajdzsán), …3. Monori Dániel, …5. Pongrácz Bence. 60 kg: 1. Davud Mammadov (Azerbajdzsán). 66 kg: 1. Giovanni Esposito (Olaszország). 73 kg: 1. Szőcs Elemér (Románia). 81 kg: 1. Rifat Iszmajilov (Azerbajdzsán), …3. Kordély Péter. 90 kg: 1. Firudin Dadasov (Azerbajdzsán), …3. Ohát Zalán. 100 kg: 1. Jalil Sukurov (Azerbajdzsán), …3. Rudinszky Ádám. +100 kg: 1. Zarko Culum (Szerbia), …5. Joó Ákos. Nők: 44 kg: 1. Cintia Del Rocio Garcia (Spanyolország), …3. Tamási Szandra. 48 kg: 1. Pupp Réka. 52 kg: 1. Anja Stangar (Szlovénia), …7. Polgár Luca. 57 kg: 1. Stefania Dobre (Románia). 63 kg: 1. Jemima Yeats-Brown (Nagy-Britannia). 70 kg: 1. Michaela Polleres (Ausztria). 78 kg: 1. Anna-Maria Wagner (Németország), …3. Tóth Fanni, +78 kg: 1. Eleonora Geri (Olaszország), …3. Szigetvári Mercédesz, …7. Varga Réka.