UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-04-05 16:27

Real–Honvéd döntő Felcsúton

A Real Madrid 2-2-es döntetlent játszott a Feyenoorddal a Puskás–Suzuki-kupa csoportkörének utolsó fordulójában. Jobb gólkülönbséggel megelőzte a holland gárdát, és bejutott a Budapest Honvéd elleni fináléba.

Nagy-Pál Tamás Miután a Real Madrid és a Feyenoord is legyőzte a Puskás Akadémiát, a spanyol és a holland gárda a Budapest Honvéd elleni fináléba jutásért játszott (címlapfotó: puskassuzukicup.net/Takács József) csoportdöntőt egymással az U17-es korosztálynak kiírt Puskás–Suzuki-kupa harmadik játéknapján. Jobb gólkülönbségük miatt a döntetlen a blancóknak kedvezhetett.
Real U171
Real U171
Az esélyesebbnek tartott madridi alakulat már a 4. percben megszerezte a vezetést. A torna eddigi legnagyobb felfedezettje, Daniel Gomez Alcón kapott remek indítást, kapura tört, és bár az első lövését még hárította a rotterdami kapus, a labda visszapattant a spanyol elé, ő pedig fejjel juttatta a hálóba (1-0). Még mindig csak a 15. percben jártunk, amikor újabb gólt szerzett a Királyi Gárda, de még milyet! Alcón szemkápráztató kényszerítővel jutott a tizenhatoson belülre, a kapus alatt gurította el a labdát, amely lelassult , de Llario Mascardó még a gólvonal előtt rásegített picit (2-0). Bár nem nagyon volt benne a meccsben, a 33. percben az első helyzetükből szépítettek a hollandok: a kontratámadás végén elcsúszott az egyik spanyol bekk, Thith Chong pedig a jól meginduló Nigel Roberta elé tálalt, aki a hosszú alsóba lőtt (2-1). A 62. percben a találkozót a sírból visszahozva egyenlített a Feyenoord: Chong tette ki a bal szélre a labdát Rashaan Fernandesnek, aki középre ívelt, Chong pedig a kapuba bólintott, a spanyol hálóőr csak beleérni tudott (2-2). Ezzel még nem volt vége a hidegzuhanynak: pár perc múlva Jesús Manuel Moreno nem bírta feldolgozni, hogy ellene fújt a játékvezető, idegességében hátba rúgta a labdával a földön fekvő Chongot, amiért azonnal piros lapot kapott. Mindent megtett emberelőnyben a holland alakulat a győztes, továbbjutást érő gól megszerzéséért, de a Real kihúzta döntetlennel. Annak köszönhetően, hogy három góllal sikerült nyernie a Puskás ellen, bejutott a Honvéd elleni döntőbe, míg a Feyenoord a harmadik helyért lép pályára.
Hagi Akadémia
Hagi Akadémia
A másik csoportban a romániai Hagi Akadémia és a görög Panathinaikosz is kikapott a Budapest Honvédtól, így egymás elleni meccsük tétje az volt, hogy melyikük lesz a hollandok ellenfele. A román gárda már a 20. percben megszerezte a vezetést, amikor Florinel Coman mellel tette le a labdát Carlo Casapnak, aki közelről nem hibázott (1-0). A szünet előtt megduplázta előnyét a Hagi: jobb oldali beadás után Coman átvette a labdát, és a kifutó kapus lába között lőtt a hálóba (2-0). A második félidőben is a románok játszottak fölényben, de a görögök közel jártak az egyenlítéshez, hiszen büntetőhöz jutottak, melyet elhibáztak, a 62. percben pedig Konsztantinosz Valmasz szépített (2-1). A 73. percben azonban a Hagi is tizenegyeshez jutott, melyet Coman értékesített is, így csapata 3-1-re nyert és készülhet a Feyenoord elleni bronzmeccsre, míg a Panathinaikosz a Puskás Akadémiával találkozik az ötödik helyért.

Puskás–Suzuki-kupa, 3. forduló A csoport: Real Madrid–Feyenoord 2-2 B csoport: Hagi Akadémia–Panathinaikosz 3-1 A csoportok végeredménye A csoport: 1. Real Madrid 4 pont/6-3, 2. Feyenoord 4/4-3, 3. Puskás Akadémia 0/2-6.B csoport: 1. Budapest Honvéd 6 pont/3-1, 2. Hagi Akadémia 3/4-3, 3. Panathinaikosz 0/1-4 A döntőben: Budapest Honvéd–Puskás Akadémia A harmadik helyért: Feyenoord–Hagi Akadémia Az ötödik helyért: Puskás Akadémia–Panathinaikosz