UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-04-06 15:52

Játszd újra, Vasas!

A kaunasi Európai Ifjúsági Kosárlabdaliga tornáján a Vasas Akadémia legjobbjának választott Ondima Olivér elevenítette fel, minek köszönhető, hogy szuperdöntőbe jutott az U17-es együttes.

UP-info Ahogy honlapunk is beszámolt róla, a Vasas U17-es fiú kosárlabdacsapata – akárcsak egy éve, még U16-osként – kivívta a részvételt az Európai Ifjúsági Kosárlabdaliga (EYBL) nyolcas döntőjében. A kezdo5.hu nevű szakportál a legutóbbi, kaunasi selejtezőtornán a pasarétiek legjobbjának választott Ondima Olivért kérdezte a viadalról, az interjúból szemezgetünk. – Szerintem azért tudtunk nyerni, mert nem görcsöltünk rá arra, hogy mindenképpen győzni kell. Csapatként dolgoztunk, és élveztük a játékot – feleli a hátvéd arra, hogy miként sikerült jól teljesíteni a kulcsemberek, Lewis Chester és Bordács Soma, valamint a helyszínen megsérülő Völgyi Marcell hiányában.
Ondima Olivér Forrás: kezdo5.hu
Ondima Olivér Forrás: kezdo5.hu
A kezdő irányító nélkül Ondimáé lett a karmesteri pálca. – Az igazat megvallva az volt bennem, hogy menjünk nekik, aztán lesz, ami lesz. Így tudtam nyugodt maradni, és megfelelően koncentrálni. Az edzőnk, Saeed Armaghani elmondta, hogy most eljött az idő, hogy bizonyítsak, meg kell mutatnom, hogy mit tudok. A tréner ugyan nem emelt ki senkit, ugyanis büszke arra, hogy a kulcsfigurák hiányában is remekelt a csapat, Ondimát is dicsérte. A fiatal játékos sem volt elégedetlen a teljesítményével. – Szerencsére kevesebb hibával játszottam. Persze becsúszott néhány eladott labda, de nem vészesen sok. Gólpasszból érzésem szerint adhattam volna többet is, de a statisztikák alapján ebben a mutatóban is produktívabb voltam, mint korábban. Szerettem volna gyorsítani a játékot, és ez össze is jött. A Vasas korosztályos fiúcsapata az ötödik helyen került a klaipedai nyolcas döntőbe. Május 21-én az olasz Stella Azzura Romával csap össze a negyeddöntőben. Egy esztendeje, az U16-osok között a negyedik helyen zárt a társaság.